Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
5. 11. 2015,
15.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vesna Fabjan Alenka Čebašek Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Četrtek, 5. 11. 2015, 15.17

7 let, 12 mesecev

Manjka jim še 69 tisoč evrov, Fabjanova si želi pravih občutkov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski smučarji tekači se že vneto pripravljajo na novo sezono. Tudi njim pa v pripravljalnem obdobju nagaja pomanjkanje snega.

Glavni trener tekačev na smučeh Marko Gracer je na tiskovno konferenco prišel s krajšo zamudo, saj je imel pomembne telefonske pogovore. Pozneje smo izvedeli, da vneto iščejo destinacijo, kjer bi lahko slovenska reprezentanca trenirala na snegu. Letos se namreč vse reprezentance ubadajo z velikim pomanjkanjem snega.

Katja Višnar bi lahko nastopila že na tekmi v Planici

Tudi letos bodo na tekmah svetovnega pokala prednjačila dekleta. Prvo orožje slovenske ženske reprezentance bo zagotovo povratnica Vesna Fabjan. Poleg nje bodo slovenske barve branile še Alenka Čebašek, Anamarija Lampič, Lea Einfalt in Nika Razniger. Letos bo manjkala lani naša najboljša Katja Višnar, ki v naslednjih tednih pričakuje prvega novorojenca. Katjina tiha želja je, da bi se v tekaške smučine vrnila že do tekme v Planici, ki bo sredi januarja. Na tekme svetovnega pokala bodo čim večkrat poskušali vključiti tudi Boštjana Klavžarja in Miho Šimenca. Tudi pri smučarjih tekačih se soočajo s finančnimi težavami. V proračunu za letošnje leto naj bi manjkalo 69 tisoč evrov, vendar v vodstvu pravijo, da so že v pogovorih z nekaterimi morebitnimi sponzorji. Če dodatnih sponzorskih sredstev ne bo, bodo morali po svetovnem pokalu v Planici zarezati v program. Domača tekma bo na sporedu 16. in 17. januarja in bo eden glavnih ciljev v letošnji sezoni, saj so slovenski tekmovalci prav posebej motivirani za to tekmo.

Marka Gracerja skrbijo snežne razmere

Kljub vsem težavam je prvi trener Marko Gracer glede forme naših tekmovalcev optimističen. "Trenutno težko povem, kam spadamo. Tisto, kar mi spremljamo, lahko rečem, da kaže dobro. Morda pri kakšnih posameznikih, ki so imeli težave s poškodbami in boleznimi, je nekoliko slabše. V večini primerov je na treningih zelo dobra zgodba. Seveda je treba vse skupaj prenesti na sneg. Malo se bojim nastale situacije, ker so snežne razmere nič kaj obetavne. November je nenavadno topel in upam, da se bo v drugi polovici novembra kaj obrnilo," je bil nad snežnimi razmerami zaskrbljen Gracer, ko je pozneje spregovoril o moškem delu ekipe.

"Še vedno smo v začaranem krogu. Preboj pri fantih je namreč zelo zahteven. Računamo, da bomo na prvih FIS tekmah lahko že videli, kam fanta dejansko spadata. Pozneje pa jih bomo poskušali poslati na kakšno tekmo svetovnega pokala. Mislim, da morajo dobiti priložnost, vendar ne za vsako ceno. V Planici bodo zagotovo vsi nastopili."

Za Vesno Fabjan bo zelo pomemben začetek sezone

Zaradi srčnih težav se vrača Vesna Fabjan, ki je morala zaradi dveh operacij srca izpustiti velik del sezone. "Na nekatera vprašanja je nekoliko lažje odgovoriti, na druga malo težje. Zagotovo bodo prve tekme že dale določene odgovore. Lanska sezona je bila takšna, kot je bila. Najbolj bom potrebovala občutke, kako je, ko moraš v šprintih štirikrat na štart. Ravno zaradi tega sem na treningih dajala večji poudarek prav temu. Zelo dobro je, da imam na treningih močno konkurenco, med njimi sta tudi dva fanta. To je stvar, ki nas žene naprej in s tem tudi napredujemo. Začetek sezone bo zelo pomemben, saj bo tekma v Planici začetek januarja in do takrat bi bili radi vsi v pravi formi. Upam, da bomo dobili čim boljše pogoje za kakovosten trening, da dobimo čim boljše občutke na snegu," je povedala 30-letna Fabjanova.

Ne spreglejte