Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
17. 1. 2018,
13.35

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Lindsey Vonn Cortina d'Ampezzo Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Tina Maze svetovni pokal

Sreda, 17. 1. 2018, 13.35

6 let, 3 mesece

Lindsey Vonn je v Dolomitih pokazala zobe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Ameriška smučarska zvezdnica je bila prepričljivo najboljša na prvem uradnem treningu pred petkovim in sobotnim smukom v Cortini d'Ampezzo, kjer ne bo slovenskih predstavnic, zato pa bo točkovno bero skušala povečati Mikaela Shiffrin.

Lindsey Vonn bo ta teden lovila prvo smukaško zmago po 20. 1. 217. | Foto: Reuters Lindsey Vonn bo ta teden lovila prvo smukaško zmago po 20. 1. 217. Foto: Reuters

Medtem ko so organizatorji moških tekem v Kitzbühlu sredin uradni trening odpovedali že v torek zvečer, pa so v Cortini d'Ampezzo z nekaj težavami pod streho spravili prvi preizkus proge pred petkovim petim ženskim smukom. Na sloviti progi Olympia della Tofane, ki poteka med slikovitimi dolomitskimi skalami, je zablestela Lindsey Vonn, ki na smukaško zmago čaka že skoraj eno leto.

Američanka je bila tokrat prepričljivo najhitrejša, saj je domačinko Sofio Goggio prehitela za kar 95 stotink sekunde, pri čemer pa velja poudariti, da ta ni pravilno presmučala proge. To je uspelo Jacqueline Wiles, ki je bila tretja najhitrejša, a je za rojakinjo Vonnovo zaostala kar dve sekundi in dve stotinki.

Pred kar dvema smukoma (petkov bo nadomestni iz Val d'Isera, sobotni pa klasični) ter enim superveleslalomom v olimpijski Cortini je tako Lindsey nedvoumno napovedala napad na nove zmage. Do zdaj jih je vknjižila 78, s čimer je prepričljivo na prvem mestu ženske večne lestvice. V absolutni konkurenci sledi Ingemarju Stenmarku, ki je slavil kar 86 zmag.

S prav posebnim rekordom pa se spogleduje tudi njena mlajša rojakinja Mikaela Shiffrin, ki bi lahko ob sanjskem nadaljevanju sezone ogrozila točkovni rekord Tine Maze. Ta je leta 2013 v eni sami sezoni osvojila neverjetnih 2.414 točk. Shiffrinova je trenutno pri številki 1.381. Za rekord ne bodo zadostovale le točke v tehničnih disciplinah in kombinaciji, temveč bo potreben tudi hitrostni "prispevek". Potem ko je izpustila preizkušnji v Bad Kleinkircheimu, se je Shiffrinova karavani priključila v Italiji. Na prvem treningu je bila trinajsta, njen zaostanek pa je znašal 3,27.

Ne spreglejte