Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 2. 2015,
22.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klemen Kosi Martin Čater Boštjan Kline

Sobota, 7. 2. 2015, 22.26

8 let, 3 mesece

Le Čater je dejal, da je solidno odpeljal smuk na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Martin Čater je bil s 25. mestom najboljši slovenski smukač na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku in je edini dejal, da je opravil soliden nastop.

Čeprav na prvenstvu nastopa le po četverica iz posameznih držav in mnogih dobrih smukačev ni bilo na startu, je bil Boštjan Kline 33., Klemen Kosi pa je odstopil.

"Tako kot sem načrtoval sem tudi odpeljal. Napravil sem soliden izid, posebej če pogledam treninge. Sama uvrstitev bi bila lahko boljša. Med nastopom je bilo veliko skokov in zavojev in še nisem analiziral vsega. Poskušal sem narediti vse in iti pogumno na skoke in zavoje. Moj cilj je bil, da se spoprijateljim s to progo. Sedaj nas čaka še kombinacija. Želim priti med 15 najboljših. Na treningih slaloma tu na SP so mi uspevale dobre vožnje. Že pred odhodom na SP pa smo skušali ohranjati stik s slalomsko tehniko," je povedal Čater.

"Razočaran sem z doseženim izidom. Zaostanek je kar visok. Med samo vožnjo sem sicer užival, taktično pa sem se proge lotil napačno, preveč na grobo sem šel in preveč pritiskal ob podlago. Moral bi mehkeje odpeljati vse skupaj in se nekako splaziti čez grbine. To je po mojem mnenju tudi vzrok za slab čas. Slalom sem treniral dva dni in sem lahko dobil določene občutke. Ne pričakujem vrhunske, ampak solidno vožnjo. Moramo pa analizirati današnji smuk in se pripraviti na nov napad na kombinaciji," je napovedal Kline.

Deseto mesto na superveleslalomu je Kosiju vlilo dodatnega poguma in želje, da bi bil uspešen tudi na smuku. "Mogoče sem se proge lotil še preveč pogumno. Šel sem na dobro uvrstitev, pa so me oropale 'ptice roparice'. Ne bom obupal, to ni zadnja tekma SP. Sem še bolj razjarjen, ker me je strmina premagala. Na strmem delu sem zdrsnil. Na srečo sem se lahko ustavljal s smučmi, predem sem priletel v zaščitno ograjo. Padec na smuku ni prijeten, na srečo pa mi ni nič, ker trk ni bil hud," je povedal Kosi in pred kombinacijo dodal:"Januarja sta bili dve kombinaciji in smo tedaj vadili slalom, nekaj treningov te discipline pa smo naredili tudi tu v ZDA. Imam občutek, da v slalomu napredujem. Najprej pa bom moral priti dobro do cilja v smuku in sedaj ne bi rad preveč razpredal o slalomu."

Ne spreglejte