Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
4. 3. 2014,
10.15

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Kranjec poškodba koleno Harrachov poleti

Torek, 4. 3. 2014, 10.15

4 leta, 4 mesece

Kranjec je v črni luknji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nesrečni Robert Kranjec tudi po prihodu iz Sočija nima razlogov za navdušenje, saj kolena še ni mogel dodobra preizkusiti na skakalnici. Ko bi se vsaj rešil vseh muk do svetovnega prvenstva v poletih.

Poškodba levega kolena je bila razlog, da slovenski skakalec Robert Kranjec ni mogel uresničiti olimpijskih sanj. V Soči je pripotoval zelo dobro pripravljen in kazal znake dobre forme že na manjši napravi, nato pa mu je poškodba zaprla pot.

Stranska notranja vez v kolenu je natrgana, opravil pa je že veliko terapij. Vsak dan hodi tudi v hiperbarično komoro, v kateri se počuti zelo dobro. Manjkajo mu skoki, a je tudi v Planici naletel na težave: "V nedeljo je bila skakalnica na pol urejena. Naredil sem pet skokov. 'Špura' ni držala in je v radiusu spustilo. Zaustavljalo me je. Na 90-metrski pa ne morem skakati, ker je takšen profil, da te s temi dresi zabije navzdol. Koleno me je zelo bolelo. Na večji skakalnici je lažje doskočiti. Danes bom vnovič poskusil," pravi nesrečni Kranjec.

Kot pravi Jelko Gros, so konec tedna na novo uredili "špuro" in pripravili skakalnico: "Nekaj časa je potrebnega, da postane led kompakten. Morda je bilo sonce v radiusu močnejše. Pri pripravi skakalnice dela približno 40 ljudi."

Slabih deset dni je še do svetovnega prvenstva v poletih, ki je zanj drugi cilj sezone. Upa, kakor tudi vsi poznavalci skokov, da bo sposoben nastopiti v Harrachovu, kjer bo branil naslov prvaka iz Vikersunda. "Od Sočija nisem naredil skoraj nič skokov. Ne vem, kam spadam. Počutim se sicer v redu. Štirinajst dni praktično nisem bil nič v zraku. Ne vem, kaj naj. Sem v črni luknji," je potožil Robi.

Sicer so do Harrachova še tri postojanke svetovnega pokala. Danes se bodo skakalci pomerili v Kuopiu (tekmo si boste lahko ob 16.45 ogledali na Planet TV), nato pa še v Trondheimu in Oslu. Sprva si je želel in načrtoval, da bi se morda pridružil najboljšim skakalcem v Trondheimu. "Po eni strani bi šel v Trondheim in Oslo, a če nimam nobenih skokov … Za koleno bi bilo bolje, da še naprej opravljam rehabilitacijo, kot pa da sem 31. ali 32. na tekmi," se je proti naslednjim postojankam ozrl trenutno deseti skakalec v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte