Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
7.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Kranjec Valentino Rossi Grobnik

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 7.34

7 let, 12 mesecev

Kranjec bo s prenovljenim motorjem dirkal na Grobniku

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Največja adrenalinska strast ob skokih je za Roberta Kranjca kajpak vožnja z dirkalnim motorjem. Letos gre znova na Grobnik, kjer se bo morda udeležil tudi dirke. Treninga pa zagotovo.

Znano je, da smučarski skakalci pravega časa za počitek po napornih sezonah nimajo. Poleti v Planici so se zaključili 24. marca, prejšnji teden pa so že začeli s pripravami na novo sezono. Kljub natrpanem in napornem urniku slovenski "orli" najdejo čas za sprostitev. Aktualni prvak v poletih neizmerno uživa v vožnji z dirkalnim motorjem, ki ga je dobil v soboto, potem ko je bil deležen prenove: "Gašper mi ga je preuredil in prelepil. Zdaj je res že skoraj tekmovalen. Edino luči ima še vgrajene. Malo se bom peljal, nato pa grem na Grobnik 18. maja, kjer bo dirka. Tam se bom odločil, ali bom tudi vozil na dirki. Na treningu bom pa zagotovo peljal kot lani. Takrat mi je Gašper dejal, naj se ne udeležim dirke."

Ni realno pričakovati, da bi bil leteči Kranjec kos tistim najboljšim, saj v primerjavi z njimi premalo sedi na motorju, kljub temu pa je hiter in ima v sebi dirkaško žilico: "Razlika? Sem kar v redu. Glede nato, da sem dal lani motor neposredno na progo in z njim naredil prvi kilometer, sem bil kar v redu v primerjavi z ostalimi. Nisem hiter, počasen pa tudi ne. Rekel bi, da sem soliden."

Večkrat je že poudaril, da je v razredu MotoGP navijač Valentina Rossija. Upa, da bo letos lahko znova stopil v njegovo garažo na kateri od dirk v svetovnem prvenstvu: "Z veseljem bi si ogledal kakšno dirko od blizu. Mislim, da bom imel zdaj večjo možnost, da dobim dobre karte, saj je Rossi pri Akrapoviču. Tudi mi skakalci sodelujemo z njim. Pri njemu imamo namreč vetrovnik."

Na vprašanje, ali bomo lahko videli slovenskega rekorderja v poletih (244 metrov), da se bo po skakalni karieri resno ukvarjal z dirkanjem, pa je Kranjec odgovoril: "Da bi dirkal, odpade. Sem prestar. Lahko mi bo pa za hobi. Če mi bodo le sredstva dovoljevala."

Ne spreglejte