Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
27. 12. 2018,
13.45

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

Natisni članek

svetovni pokal Klemen Kosi Martin Čater Boštjan Kline Miha Hrobat

Četrtek, 27. 12. 2018, 13.45

5 let, 4 mesece

BORMIO

Kosi kandidira za prvega moža ekipe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69
Klemen Kosi | Klemen Kosi z dobrimi občutki na petkovo tekmo. | Foto Sportida

Klemen Kosi z dobrimi občutki na petkovo tekmo.

Foto: Sportida

Tudi na drugem uradnem treningu pred petkovim smukom svetovnega pokala v Bormiu je med slovenskimi smučarji najhitrejšo smučino našel Klemen Kosi. Najhitrejši Vinct Kriechmayr ga je prehitel za sekundo in 42 stotink.

Potem ko je bil na prvem uradnem treningu peti, je Avstrijec Vincent Kriechmayr v drugem in hkrati zadnjem poskusu pred petkovim zadnjim smukom leta najhitreje opravil z legendarno in kot po pravilu ledeno progo Stelvio (1:57,44). Štiri stotinke sekunde je za njim zaostal Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, tretji pa je bil še en Avstrijec - Daniel Hemetsberger. Gre za 27-letnega smučarja, ki večinoma nastopa na tekmah evropskega pokala. Kot kaže, pa si lahko obeta viden rezultat tudi na najvišji tekmovalni ravni, saj je bil dan pred tem na prvem treningu drugi.

Kosi znova najboljši Slovenec

V slovenskem kvintetu je bil znova najboljši Klemen Kosi, ki se je letos trikrat prebil med dobitnike točk. Še na drugem zaporednem treningu je bil edini Slovenec v prvi trideseterici. Tokrat je z zaostankom 1,42 postavil 18. čas, s čimer pred petkovim smukom (v soboto bo na sporedu še superveleslalom) vlaga kandidaturo za kaj več kot zgolj za prve smukaške točke na Stelviu. Preostali Slovenci so bili krepko počasnejši. Tilen Debelak (+3,11) je bil tokrat 41., Martin Čater (+3,39) 47., Boštjan Kline (+3,49), Miha Hrobat (+3,69) pa 50.

Darja Črnko
Sportal Ko Ilki ni treba spraševati, ali ima dovolj denarja za tekmo

Brez Petra Filla

Italijan Christof Innerhoher, ki je bil prepričljivo najboljši na sredinem prvem treningu, je tokrat odstopil, medtem ko se je njegov rojak Peter Fill odrekel nastopu. Dvakratni dobitnik smukaškega kristalnega globusa, ki je v Bormiu na odru za zmagovalce stal že leta 2006, se je namreč znašel v začaranem krogu zdravstvenih težav. Potem ko si je že opomogel po padcu v Beaver Creeku, je pred dnevi padel na slalomskem treningu in staknil poškodbo hrbta. Zaradi bolečin je že odpovedal petkov nastop.

Video: Ganong v Millerjevem slogu

Med tistimi, ki niso prestali četrtkove preizkušnje, pa je bil tudi Travis Ganong. A zgolj oznaka "DNF" je dober izkupiček za Američana, saj bi se vse skupaj lahko končalo precej slabše. Pri veliki hitrosti je namreč ob hudih tresljajih ostal brez leve smuči, a se je, v slogu rojaka Bodeja Millerja, mojstrsko rešil.

Meta Hrovat
Sportal Podaljšana bolniška odsotnost za Meto Hrovat

Dekleta na Semmeringu

Medtem ko se bo moški del karavane svetovnega pokala od koledarskega leta poslovil v Bormiu, pa ženski del v petek in soboto čakata veleslalom in slalom na Semmeringu. Ob odsotnosti Mete Hrovat, ki ima še vedno težave z gležnjem, bodo slovenske barve v veleslalomu branile Ana Drev, Ana Bucik in Neja Dvornik. Zadnji dve bosta tudi na štartu nedeljskega slaloma, kjer pa se jima bosta pridružili še Maruša Ferk in Andreja Slokar.

Sportal Kakšni so pohorsko-podkorenski smučarski obeti?
Klemen Kosi
Sportal Italijanu prvi trening, Kosi najhitrejši Slovenec
Ne spreglejte