Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2019,
13.30

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

1

Natisni članek

novoletna turneja Peter Prevc Peter Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Timi Zajc Timi Zajc Tilen Bartol Rok Justin Domen Prevc Gorazd Bertoncelj

Četrtek, 26. 12. 2019, 13.30

4 leta, 3 mesece

gorazd bertoncelj določil šesterico

Konec neznank, Bertoncelj določil ekipo za novoletno turnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

1

Peter Prevc | Peter Prevc bo prvo slovensko orožje 68. novoletne turneje. | Foto Sportida

Peter Prevc bo prvo slovensko orožje 68. novoletne turneje.

Foto: Sportida

Selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazd Bertoncelj je določil šesterico, ki bo sodelovala na nemškem delu 68. novoletne turneje. Petru Prevcu, Domnu Prevcu, Anžetu Lanišku in Roku Justinu se bosta pridružila še Timi Zajc in Tilen Bartol. Turneja se bo s kvalifikacijami v Oberstdorfu začela v soboto ob 16.30.

Primož Peterka
Sportal Slovenska šampiona se nista pustila zmesti

Že po tekmah v Engelbergu, kjer je Peter Prevc skočil na zmagovalni oder, je Bertoncelj dejal, da imajo mesto ob Petru za novoletno turneji zagotovljeno še Anže Lanišek, Domen Prevc in Rok Justin.

Preostala potnika je določil po četrtkovem treningu v Planici, kjer so Slovenci trenirali tudi v ponedeljek. Mesto med šesterico sta si zagotovila še najboljši Slovenec lanske zime Timi Zajc in Tilen Bartol. Oba bosta na novoletni turneji nastopila tretjič.

Najboljši Slovenec lanske zime Timi Zajc se v tej sezoni ne znajde najbolje. | Foto: Sportida Najboljši Slovenec lanske zime Timi Zajc se v tej sezoni ne znajde najbolje. Foto: Sportida

Najvišje od šesterice je na tem vrhuncu sezone končal Peter Prevc, ki je v zmagoviti sezoni 2015/16 osvojil zlatega orla za skupno zmago.

Stefan Kraft
Sportal Avstrijci razkrili karte, prvi zvezdnik čuti posledice padca

Zlatega orla brani Rjoju Kobajaši

68. novoletna turneja se bo tradicionalno začela v Oberstdorfu, kjer bodo v soboto ob 16.30 kvalifikacije. V nedeljo ob 17.30 sledi prva tekma, nato pa se bo skakalna karavana preselila v Garmisch-Partenkirchen, kjer bo tekma na prvi dan novega leta, 4. januarja bodo tekmovali v Innsbrucku, vse skupaj se bo končalo 6. januarja v Bischofshofnu.

Rjoju Kobajaši brani zmago na novoletni turneji. V lanski sezoni je zmagal na prav vseh štirih postajah. | Foto: Sportida Rjoju Kobajaši brani zmago na novoletni turneji. V lanski sezoni je zmagal na prav vseh štirih postajah. Foto: Sportida

Skupno zmago bo branil vodilni v seštevku svetovnega pokala Rjoju Kobajaši, ki je lani slavil zmago na prav vseh štirih postajah.

Po dolgem času na novoletni turneji zaradi skromnih rezultatov ne bo njegovega rojaka Noriakija Kasaia, Nemci pa bodo pogrešali Severina Freunda, ki po poškodbi še ni pripravljen na vrnitev v tekmovalni ritem.

Peter Prevc
Sportal Prevca zaradi izkušenj diskvalifikacija ni vrgla iz tira, nagrada je sledila v Švici

Preberite še:

Severin Freund
Sportal Freund prečrtal novoletno turnejo
Oberstdorf Peter Prevc
Sportal Tekma v Oberstdorfu dobila zeleno luč
Ne spreglejte