SiolNET. Sportal Zimski športi
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volitve Mednarodne smučarske zveze

Kocijančič ostaja član predsedstva Fis

0,08

termometer

Janez Kocijančič
Foto: Vid Ponikvar

Janez Kocijančič tudi po petkovih volitvah na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Cancunu ostaja član predsedstva Fis. Predsedstvo skorajda nima sprememb, saj je edini novinec med odločilnimi možmi svetovnega smučanja Korejec Sjin Dong-Bin.

V prihodnjem obdobju je nova članica tudi Švedinja Jessica Lindell-Vikarby, ki je del predsedstva kot trenutna predstavnica športnikov.

Janez Kocijančič je bil izbran tudi za enega od podpredsednikov te organizacije. Podpredsedniki so še Norvežan Sverre Seeberg, ki je tudi predsednik finančne komisije in blagajnik, Američan Dexter Paine in Japonec Aki Murasato. Predsednik protidopinške komisije je postal Kanadčan Patrick Smith.

V Mehiki so tudi potrdili, da bo Portorož med 24. in 28. majem prihodnje leto gostil koledarsko konferenco Fis, sestalo pa se bo tudi predsedstvo in tehnične komisije Fis.

Fis sprejela nove člane

Po četrtkovem izboru prirediteljev svetovnih prvenstev, kjer je Planica ostala brez nordijskega SP 2021, že vnaprej pa je bilo jasno, da bo po ključu menjave dobila SP v poletih, saj obstaja dogovor, da je prvenstvo vsakič na drugi letalnici, so v petek sprejeli še nekatere nove člane. Polnopravna člana Fis sta po novem Mehika in Hongkong, pridružene članice pa Afganistan, Kosovo, Tonga, Uganda, Nigerija in Ekvador.

Več kot 900 delegatov, pa tudi predstavniki partnerjev, medijev in smučarske industrije, je v tem tednu v Cancunu sodelovalo na več kot sto načrtovanih srečanjih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin