SiolNET. Sportal Zimski športi
0,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kline zaradi zapletov znova hospitaliziran, zdaj končno doma

0,66

termometer

Boštjan Kline | Okrevanje Boštjana Klineta po poškodbi noge se je zapletlo, a ostaja optimist. | Foto: Guliverimage
Okrevanje Boštjana Klineta po poškodbi noge se je zapletlo, a ostaja optimist. Foto: Guliverimage

ZaBoštjanom Klinetom, ki je aprila v padcu na treningu na smučišču Na Žlebeh utrpel zlom desne goleni, je uspešna operacija noge. Vendar okrevanje ni šlo po načrtu, zaradi zapletov, nekroze tkiva, je bil znova hospitaliziran. Mariborčan kljub težavam ostaja optimističen in še ni odpisal sezone.

Boštjan Kline se je huje poškodoval 11. aprila na treningu smuka. Specialista za smuk in superveleslalom so po poškodbi s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Vidmu, kjer so mu stabilizirali nogo in ga pripravili za prevoz v Slovenijo, kjer je že naslednji dan začel proces zdravljenja v ljubljanskem kliničnem centru.

Utrpel je odprti zlom noge. Travmatolog Brin Štabuc ga je operiral 22. aprila. Malo pod kolenom in nad gležnjem so mu vstavili tako imenovani "žebelj" in ga pričvrstili z vijaki čez golen. A rehabilitacija ni šla povsem po načrtih. Zaradi nekroze tkiva je imel nov operativni poseg.

Nazaj na odstranitev mrtvega tkiva

"Po operaciji, ko so mi vstavili žeblje in se je situacija malo umirila z bolečinami, so me poslali domov. A sem bil ves čas v stiku z zdravnikom, kako je z rano in mrtvim tkivom, tako da sem po vsakem previjanju zdravniku pošiljal posnetke. Nato so mi naročili, naj pridem nazaj, da so mi odstranili mrtvo tkivo," je potek zdravljenja opisal Kline.

"Nekroza je zajela tudi tkivo pod kožo, mišico, nastala je luknja, ki so jo zaprli tako, da so presadili kožo," je dejal Kline, ki za zdaj še ne ve, ali bo potreben nov poseg, saj je vse odvisno tudi od tega, kako se bo celila kost.

Kljub zapletom sezone še ni odpisal

Boštjan Kline | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Kline, ki ostaja del ekipe za svetovni pokal za hitri disciplini trenerja Grege Koštomaja, ostaja optimist: "Gotovo sem v pogonu in bom naredil vse, da izpeljem sezono 2022/23. Sproti bomo videli, gotovo pa se je vse skupaj malo zamaknilo in prestavilo s to nekrozo in operacijami. Smo pa v delu leta, ko se stvari lahko malo zavlečejo."

Poletni odhod na južno poloblo je izgubljen

O vrnitvi v trenažni proces še ne more govoriti. Vsekakor je zanj izgubljen poletni odhod na južno poloblo. "Vse je odvisno od tega, kako se bosta celili kost in mišica, ko bodo znova odpirali. Težko rečem, mogoče bi lahko septembra začel delati kondicijske treninge," pravi Kline, ki je po dnevih, preživetih na kliniki, zdaj znova doma.

Enaintridesetletnik je sicer prav v pretekli sezoni znova ujel stik z najboljšimi, ko je na smukih v svetovnem pokalu dvakrat posegel po 11. mestu, nato pa je navdušil še z desetim mestom na olimpijskem smuku na Kitajskem.

V svetovnem pokalu je sicer doslej zbral devet uvrstitev med najboljših deset, tudi tri uvrstitve na zmagovalni oder. V sezoni 2015/16 je bil dvakrat drugi, najprej v smuku (Garmisch-Partenkirchen) in nato še v superveleslalomu (Hinterstoder), 24. februarja 2017 pa je vpisal edino zmago, ko je konkurenco premagal na smuku v Kvitfjellu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin