Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
6. 2. 2016,
5.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Boštjan Kline Kjetil Jansrud

Sobota, 6. 2. 2016, 5.41

8 let

Kline tudi na olimpijski generalki pokazal zobe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ob prvi smukaški zmagi Kjetila Jansruda v sezoni 2015/16 je najboljši slovenski smukač Boštjan Kline preizkušnjo na olimpijski progi v Jeongseongu končal na enajstem mestu.

Potem ko je preteklo soboto navdušil s senzacionalnim drugim mestom na smuku v Garmisch-Partenkirchnu, je 24-letni Mariborčan zobe pokazal tudi v Jeongseongu, kjer se je skupaj s prestalo karavano svetovnega pokala spoznal s progo, ki bo leta 2018 gostila boje za olimpijska odličja. Z enajstim mestom se je podpisal pod svoj drugi najboljši rezultat v karieri.

A čeprav kakovostnemu dosežku ni gledal v zobe, pa je bil Kline vendarle večji del svojega nastopa celo v igri za nove stopničke. Še na predzadnjem merjenju vmesnega časa je bil tretji najhitrejši, a je nato v zadnjih zavojih na progi "pustil" preveč stotink.

Tretja zmaga, a prva v smuku

Ker je Kline, ki je svojo konkurenčnost znova stopnjeval in največ pokazal, ko je bilo to najbolj potrebno, torej na tekmi, nastopil s štartno številko 30, so si šele po njegovi vožnji dodobra oddahnili tudi najboljši trije. Najbolj je odleglo Kjetilu Jansrudu, lani najboljšemu smukaču sezone, ki je v novi zimi dobil kombinacijo v Wengnu in paralelni veleslalom v Alta Badii, zdaj pa je na razgibani in atraktivni olimpijski progi v Južni Koreji prišel še do prve zmage v smuku v sezoni 2015/16.

"Na to sem čakal. Vožnja resda ni bila povsem idealna. Toda že na prvem treningu sem začutil progo in se spoprijateljil s podlago," je bil zadovoljen 30-letni Norvežan, ki je za dve desetinki sekunde prehitel Italijana Dominika Parisa, na stopničke pa se je zavihtel še Američan Steven Nyman (+0,41).

Slovenski trio brez točk

Slabše kot Kline, ki je za Jansrudom zaostal za 85 stotink, pa so se v nekoliko bolj spremenljivih razmerah odrezali preostali trije slovenski smukači. Vsi trije so ostali brez točk. Andrej Šporn je za Jansrudom zaostal za dve sekundi in 37 stotink, Martin Čater in Klemen Kosi pa za več kot tri. Novo priložnost bodo skupaj s krepko hitrejšim rojakom iskali v nedeljo, ko bo v Jeongseongu na sporedu še superveleslalom.

Ne spreglejte