Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
10.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jurij Tepeš padec Vikersund

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 10.31

7 let, 12 mesecev

Jurij Tepeš preživljal pekel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Petkov padec na letalnici v Vikersundu je pri Juriju Tepešu pustil posledice, zato naslednja dva dneva ni bil tisti pravi Jurij. Kljub temu je odlično nastopil, čeprav se mu je v glavi nenehno vrtelo.

V petek je bil v slovenskem skakalnem taboru tragična oseba Jurij Tepeš. V drugi seriji je namreč po doskoku padel, potem ko mu je obrnilo smučko. Z glavo je močno udaril ob tla, nato je šel v bolnišnico na dodatni pregled, kjer pa k sreči niso našli znakov nobene težje poškodbe.

Se pa je v nedeljo ob zadnjem poletu videlo, da čuti bolečine. Preživljal je pekel, a je kljub temu nanizal tri odlične uvrstitve (12., 13. in 14. mesto).

Zdravniki so mu odsvetovali nastop, a je bil trmast

"To so bili skoraj moji najboljši rezultati letos, zato sem si tudi tako želel leteti še v nedeljo, čeprav se po tistem kvalifikacijskem skoku nisem počutil več dobro. Vse je bilo zelo na meji. Zame se je prava tekma končala v petek s tistim padcem. Ta skakalnica mi že tako ali tako ne leži, nato pa je sledil še padec in preprosto nisem bil stoodstoten," je pred odhodom iz Vikersunda razlagal Tepeš.

Zdravniki so mu po petkovem padcu celo odsvetovali nastop na letalnici, a je trmasto vztrajal pri svojem in skakal: "Ni mi žal, da sem skakal. Stvar bi se lahko tudi drugače razpletla. Sem zelo trmast in to je tukaj zagotovo prevladalo. Po drugi strani pa sem si tudi sam pri sebi rekel, da v takem stanju na tekmi zagotovo ne bom več skakal. Najprej je zdravje. Danes je bil drugi skok na tekmi tako na meji, da sem že skoraj hotel zapustiti zaletno mesto."

"Pri zadnjem skoku se mi je že zelo vrtelo, sem komaj prišel na zaletno mesto"

Kot je že v soboto dejal Peter Prevc, je Jurij velik borec in to je dokazal tudi ta konec tedna, ko je šel prek svojega praga bolečine: "Največja težava je glava. Malo se mi vrti. Pri zadnjem skoku se mi je že zelo vrtelo, komaj sem prišel na zaletno mesto. Vrat me zelo boli, hrbet, noga … več stvari. Nato se ta bolečina le nabira in tudi glava ni čisto zdrava. Glava tako ali tako ni čisto zdrava. Moram se malo spočiti. Tekma je zelo stresna, sploh pa na velikanki. Delal sem ravno tisto, česar po pretresu ne bi smel."

V nedeljo je v kvalifikacijah celo poletel 241,5 metra, kar ga je razveselilo, a je po pristanku realnost hitro potrkala na vrata: "Vse se je zelo hitro poslabšalo. Vesel sem, da se je vse tako razpletlo. Potrebujem počitek, vem, da doma zdaj ne bom dosti treniral. Možgane bom odklopil, da se spočijem in bo zagotovo bolje. Upam, da bom do Lahtija (naslednja postojanka svetovnega pokala) že lahko skakal."

Ne spreglejte