Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
16.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Jure Aleš telemark smučanje svetovni pokal

Četrtek, 31. 1. 2019, 16.03

5 let, 2 meseca

Pra Loup, svetovni pokal v telemark smučanju

Jure Aleš za konec še deveti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jure Aleš telemark | najboljši slovenski telemark smučar Jure Aleš je na tekmah svetovnega pokala v Franciji nanizal nekaj vrhunskih rezultatov, enkrat je tudi stopil na opder za zmagovalce. | Foto SZS

najboljši slovenski telemark smučar Jure Aleš je na tekmah svetovnega pokala v Franciji nanizal nekaj vrhunskih rezultatov, enkrat je tudi stopil na opder za zmagovalce.

Foto: SZS

V francoskem Pra Loupu so se po klasiki in sprintu tekme svetovnega pokala končale s paralelno tekmo. Slovenski predstavnik Jure Aleš je bil nekoliko slabši kot na prvih dveh tekmah, zasedel je deveto mesto, v drugem krogu je moral priznati premoč norveškemu tekmecu Amundu Mosteru Haugnu.

Do zmage je prišel Francoz Philippe Lau, Švicar Nicolas Michel je zasedel drugo mesto, tretji pa je bil Norvežan Trym Nygaard Loeken.

Danes so bile hitrosti visoke

"Danes je bila zelo hitra postavitev, hitrosti so bile visoke. Progi sta bili kar izenačeni, mogoče je bila v zadnjem delu malo hitrejša rdeča, zgoraj pa modra. V prvem krogu sem šel zelo dobro proti mlademu Francozu brez težav. V drugem krogu sem imel na koncu četrtouvrščenega Norvežana. Vse sem vzel enostavno preveč lahko. Ne da sem ga podcenjeval, a nisem se gnal tako, kot bi se moral. Kar naenkrat je bilo konec proge, prehitel me je. Zelo sem razočaran, ker vem, da bi se z drugačnim odnosom danes lahko drugače končalo. A nimamo kaj, to je dobra šola za naprej. Ne smem popuščati od prvega do zadnjega kroga. Malo sem razočaran, a vem, da bo šlo naprej na bolje," je po tekmi dejal Aleš.

"Sem in tja manjka tista pika na i"

Aleš je nato še povzel vse tekme v Franciji: "Videl sem, da sem zraven. Sem in tja manjka tista pika na i, da bi bil povsem zadovoljen, a vidim, da sem hiter. Zdaj se bom moral dobro spočiti in umiriti ter narediti nov plan, kako naprej. Upam, da bo šlo čim bolje."

Naslednji konec tedna se bo svetovni pokal nadaljeval v nemškem Bad Hindelangu, kjer sta na sporedu sprint in paralelni sprint. Kmalu pa bo sledilo tudi pestro petdnevno tekmovanje na Krvavcu, ki bo od 14. do 18. februarja gostil svetovni pokal in mladinsko svetovno prvenstvo.

Preberite še:

Jure Aleš
Sportal Jure Aleš kljub težavam do novega odmevnega rezultata
Jure Aleš telemark
Sportal Jure Aleš znova na odru za zmagovalce
Jure Aleš telemark
Sportal Jure Aleš še peti v Franciji
Ne spreglejte