Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 8. 2014,
10.12

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

skoki Jernej Damjan Matjaž Pungertar

Sobota, 23. 8. 2014, 10.12

2 leti, 2 meseca

Jernej Damjan odličen drugi v Hakubi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norvežan Philllip Sjoeen je zmagovalec poletne velike nagrade Japonske. Odličen drugi je bil Slovenec Jernej Damjan, s šestim mestom pa se je izkazal tudi Matjaž Pungertar.

Kot prvi se je po smučini skakalnice v Hakubi podal Jaka Hvala, ki je pristal 102 metrih. Takoj je bilo jasno, da to ne bo dovolj za finale. Šest tekmovalcev kasneje je svoje delo opravil tudi Nejc Dežman, ki je skočil kar 20 metrov več od rojaka (122 m), kar je zadostovalo za 17. mesto po prvi seriji. Nastop brez presežkov je uspel tudi Roku Justinu, doskočil je pri 111 metrih, kar tudi ni bilo dovolj za finalni nastop. Za razliko od Justina je svojo nalogo je dobro opravil Miran Zupančič, ki je s 123 metri zasedel 19. mesto po prvi seriji. Peti po vrsti od Slovenev je nastopil Tomaž Naglič, ki ni nastopil ne pretirano dobro, ne pretirano slabo, a njegov dosežek 115,5 metra ni bil dovolj za finale. Za njim se je po smučini spustil že na treningih razpoloženi Matjaž Pungertar, ki je skočil kar 127 metrov, kar je bilo dovolj za vodilni sedmerico. Za tretjim mestom zaostaja le nekaj točk. Kot zadnji je od Slovencev, jagoda na vrhu smetane, nastopil Jernej Damjan, ki je odletel v poden in pristal pri 129 metrih. Po prvi seriji za pičlo desetinko točke zaostajal le za Norvežanom Phillipom Sjoeenem.

V finalu sta Dežman (18.) in Zupančič (19.) ostala približno tam, kjer sta bila tudi po prvi seriji. Prvi je pristal pri 119,5 metra, drugi pa še meter dlje. Mesto je v finalu pridobil Pungertar (126,5 m), kar je bilo dovolj za odlično šesto mesto. Odlični Damjan, ki se je vse do zadnjega boril za prvo mesto, pa je na koncu moral priznati premoč le razpoloženemu Norvežanu, ki je v finalu skočil tri metre več kot Slovenec.

Po štirih posamičnih tekmah poletne velike nagrade je s 193 točkami v vodstvu Sjoeen, pred rojakom Andreasom Stjernenom in Slovencem Petrom Prevcem (oba 168 točk), Damjan je s 138 točkami šesti.

V Hakubi bo v nedeljo še ena tekma svetovnega pokala, nato se karavana smučarskih skakalcev seli v kazahstanski Almaty. Zadnjo tekmo letošnje poletne sezone bo 4. oktobra gostil nemški Klingenthal.

Ne spreglejte