Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
8.39

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Rene Mlekuž Beaver Creek veleslalom

Petek, 13. 2. 2015, 8.39

8 let, 3 mesece

"Javnost je razvajena, Tina pa ni robot"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peto mesto v veleslalomu Tini Maze ne bo prirezalo kril. "Prav nasprotno, dalo ji bo samo še dodatnega zagona," je prepričan nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž.

Prva dama slovenskega smučanja Tina Maze je sinoči v svoji, nekdaj paradni disciplini veleslalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Beaver Creeku osvojila peto mesto. Povsem soliden, a v očeh Mazejeve skorajda nepomemben rezultat.

V očeh Tine Maze šteje le zmaga

"Tina sama sebi vedno postavlja le najvišje cilje, v njenih očeh šteje le zmaga, vse drugo je ne zadovolji povsem," ocenjuje nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž, ki je po strminah svetovnega pokala v alpskem smučanju drvel v času Jureta Koširja, Matjaža Vrhovnika in Mitje Kunca.

"Tudi javnost je zaradi vseh teh uspehov nekoliko razvajena, vsi pričakujemo medaljo, kar pa ni preprosto. Konec koncev Tina ni robot," poudarja Mlekuž, ki ocenjuje, da je 31-letna šampionka s Črne na Koroškem, ta si je te dni nadela ime Svetovna na Koroškem, prve tri tekme oddelala zelo spontano, v enem valu in zanosu, potem pa …

Davek tekem, pritiski in pričakovanja

"Mislim, da je pred specialnim veleslalomom in slalomom morala pritisniti na gumb reset in se znova pripraviti. Tokrat na tehnične discipline in tukaj se je nekoliko ustavilo. Poleg tega ni dvoma, da se v njenih predstavah pozna davek prejšnjih tekem, ves pritisk, ki ga prinaša tako tekmovanje, in visoka pričakovanja, ki jih deli javnost."

Peto mesto ji ne bo prirezalo kril

Mlekuž meni, da peto mesto v veleslalomu Mazejevi ne bo prirezalo kril, prav nasprotno. "Mislim, da ji bo včerajšnje peto mesto dalo dodaten zagon, edino vprašanje, ki se postavlja, je, kako psihično in fizično je po vseh teh nastopih že utrujena. Peto mesto bo vsekakor dodaten motiv," napoveduje nekdanji alpski smučar, specialist za slalom, ki je s športom danes povezan po drugi plati kot nekoč. Mlekuž je namreč vodja kitajske blagovne znamke Peak, nosijo jo tudi slovenski olimpijci, v kranjskem podjetju Eurocom, ki je distributer te znamke za Slovenijo in področje nekdanje Jugoslavije.

Nekdanji olimpijec iz Slovenske Bistrice je prepričan, da ima Mazejeva v slalomu povsem enake možnosti, kot jih je imela in ima v vseh petih disciplinah. "Tudi za zmago, o tem ni dvoma!"

Katarina, Ana in Ilka daleč od potenciala, ki ga imajo

Veleslalomske dosežke ostalih treh slovenskih tekmovalk, Katarine Lavtar na 21. mestu, Ane Drev na 24. in Ilke Štuhec na 25. mestu, Mlekuž vidi v skladu s trenutno realnostjo. "Daleč od tega, da bi bili ti rezultati slabi, so pa daleč od potenciala, ki ga ta dekleta imajo. A glede na realno stanje v slovenskem smučanju, vse težave z logistiko, samostojno zbiranje sredstev za potovanje na svetovno prvenstvo v Vail in podobno, drugače pač ne more biti," svoje razmišljanje sklene Mlekuž.

Ne spreglejte