Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2016,
10.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja Facebook Domen Prevc Cene Prevc

Torek, 5. 1. 2016, 10.34

6 let, 7 mesecev

Jata Prevc tudi na Facebooku leta visoko in daleč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Navijači Petra Prevca uspehom svojega športnega junaka sledijo tudi na Facebooku. Prevčeva fanclub stran se je v letu dni povečala za skoraj 4.000 všečkov in ima trenutno več kot 21 tisoč sledilcev.

Jata skakalnih bratov Prevc ima tudi na družabnem omrežju Facebook široko podporno zaledje. Prav vsak od njih ima svojo fanclub stran.

Največ podpornikov, več kot 21 tisoč, jih sledi dosežkom najstarejšega in najuspešnejšega brata Prevc, Petra, ki je tik pred tem, da se zapiše v zgodovino novoletne turneje.

Skoraj 7.800 navijačev na Facebooku sledi 20-letnemu Cenetu, ki letos nastopa na tekmah celinskega pokala in išče pot nazaj med elito, skoraj šest tisoč pa jih na Facebooku spremlja najmlajšega Domna, ki pri rosnih 16 letih že glasno trka na vrata najboljših skakalcev sveta in na novoletni skakalni turneji trenutno zaseda 20. mesto.

Vse ostane v družini

Ideja o ustanovitvi strani Peter Prevc fanclub na Faceboku se je porodila Prevčevemu bratrancu Mateju Prevcu (Prevc ima kar 27 bratrancev in sestričen), ki je stran postavil in začel objavljati informacije o Petrovih nastopih in uspehih. V ožji krog administratorjev je kmalu povabil še Petrovo sestrično Brigito, pozneje pa se je FB-ekipi pridružil tudi Petrov sovaščan Mitja Šolar, ki je bistveno pripomogel k poživitvi strani in sprotnemu obveščanju o smučarsko-skakalnih tekmah.

Delo postaja vedno slajše

"Objavljanje na naši Facebook strani poteka enako kot v prejšnjih letih, le da je informiranje Petrovih oboževalcev po njegovih izjemnih uspehih še toliko slajše. To jemljemo kot prostočasno aktivnost in v tem uživamo," nam je pojasnila Brigita Prevc.

"Celotno delo z odličnimi skoki opravi Peter sam, mi pa smo samo 'posredniki', ki svoje navdušenje delimo s širšo množico oboževalcev. Teh je že več kot 21 tisoč, številka pa se ob vsakem Petrovem uspehu še poveča."

V prihodnje tudi všeček za Bratje Prevc fan club stran?

Na facebooku sta že zdaj ustvarjeni skupini Domen Prevc fan club in Cene Prevc fan club – obe sta po Brigitinih besedah postavili njuni vrstniki in prijatelji, ki odlično opravljajo svoje delo -, zato potrebe po ustanavljanju nove fan club strani v tem trenutku še ne vidi.

"Vsak od bratov Prevc ima svojo kariero in svojo prihodnost, Peter je že večkrat poudaril, da so na tekmi sotekmovalci, zato se mi zdi povsem pošteno, da ima trenutno tudi vsak svojo podporniško skupino. Bo pa skoraj zagotovo v prihodnjih letih poleg vseh teh treh skupin, nastala tudi stran Bratje Prevc fan club," napoveduje Brigita Prevc.

Podporniki Petra Prevca pa ne navijajo samo preko spleta, jutri jih boste lahko opazili tudi v Bischofshofnu, kjer bodo slovenskega orla spodbujali s transparentom z napisom 'Ni ga vetra, ki bi zmedel našga Petra.'

Ne spreglejte