Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 7. 2012,
14.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Janus

Torek, 17. 7. 2012, 14.43

7 let, 12 mesecev

Janus: Novo pravilo o rdeči luči velja za Kranjca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek se bo začel poletni grand prix, slovenski glavni trener Goran Janus pa je obelodanil cilje za poletno obdobje, ki bo zaradi novih dresov izjemno zanimivo.

Na prvih tekmah celinskega pokala smo lahko videli številne diskvalifikacije, ker oprijeti dresi niso zadoščali standardom, ki jih je FIS predpisala za novo sezono. Zelo zanimivo bo videti, kako bo v četrtek na prvi tekmi poletnega grand prixa, ki ima bistveno večjo veljajo kot celinski pokal, na tekmi pa bodo nastopili najboljši skakalci minule sezone.

A niso le dresi edina novost za novo tekmovalno obdobje. Poleti ne bo več le ena perioda temveč dve. Slovenija ima za drugo že zagotovljenih šest mest, lahko pa si jih zagotovi tudi sedem. In ravno toliko skakalcev bodo imeli čez dva dni na Poljskem. Novost je tudi tekma mešanih ekip po vzoru alpskega smučanja. Prvi bosta na sporedu v Courchevelu (14. avgust) in Hinterzartnu (18. avgust). Kot zadnja noviteta pa je rdeči gumb. "Trenerji bomo imeli na razpolago ta gumb, da bomo lahko znižali naletno mesto skakalcu, če se bodo vetrovne razmere spremenile. V šali povedano, velja to pravilo za našega Robija. Zakaj? Ker je imel lani velikokrat slabe razmere na skakalnici. Sicer se je to pravilo že uporabljalo nekaj let nazaj. Mislim, da bo šlo bolj za taktiko. Ampak je to še najmanjša skrb," o noviteti pravi Janus.

Slovenski trener, ki je v minuli sezoni popeljal skakalce do številnih vrhuncev, je zelo vesel, da je tudi v tem trenutku pripravljenost na visoki ravni in zato z optimizmom zrejo proti zimi, ki pa je še vedno oddaljena: "Če primerjam letošnje leto in lansko, potem lahko rečem, da smo na boljši ravni, četudi se je zgodila menjava dresov. Naša rdeča nit letošnjega leta je priprava na zimsko sezono – dvig eksplozivne moči in tehnike. Tema segmentoma bomo posvečali največ pozornosti."

A to še ne pomeni, da slovenski skakalci ne bodo resno jemali grand prixa. Tudi v poletnih mesecih si želijo priti do dobrih rezultatov. Cilji pa so jasni, pravi Janus: pet uvrstitev v TOP 10 in trikrat TOP 15. "Glavni cilj pa je, da ohranimo kvoto šestih skakalcev za zimo," je še dodal

V Wisli bodo slovenske barve zastopali Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Dejan Judež, Tomaž Naglič, Robert Hrgota, Matjaž Pungertar.

Ne spreglejte