Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 1. 2018,
18.09

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Kulm smučarski skoki Jernej Damjan Goran Janus

Sobota, 13. 1. 2018, 18.09

6 let, 3 mesece

Trener Goran Janus po sobotni tekmi

Janus na Kulmu ni skrival razočaranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Goran Janus | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Goran Janus je težko sprejel diskvalifikacijo Jerneja Damjana na sobotni tekmi v smučarskih poletih na Kulmu. Če ne bi bil diskvalificiran zaradi neustrezne propustnosti dresa, bi bil kot najvišje uvrščeni Slovenec na petem mestu, Slovenija pa bi imela tri letalce med najboljšo deseterico.

 

Slovenski smučarski letalci so na prvi tekmi na Kulmu dosegli lep ekipni uspeh. Na seznam dobitnikov točk se jih je prebilo pet, najvišje pa se je povzpel Peter Prevc. Sprva je kazalo, da bo boljši od njega Jernej Damjan, ki je tekmo končal na petem mestu, a so izkušenega Ljubljančana le nekaj minut po koncu tekme diskvalificirali.

"Peter Prevc bo moral za kaj več sestaviti dva vrhunska skoka"

Jernej Damjan je z diskvalifikacijo omočil Petru Prevcu, da je bil najvišje uvrščeni Slovenec na sobotni tekmi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jernej Damjan je z diskvalifikacijo omočil Petru Prevcu, da je bil najvišje uvrščeni Slovenec na sobotni tekmi. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Jernej je bil diskvalificiran zaradi propustnosti dresa, ki mora biti po FIS-pravilih 40, Jernej pa ima 38. To je pravzaprav zelo malo, a dovolj za diskvalifikacijo. Glede tega sem zelo razočaran, a jutri je nov dan. Peter je končal na šestem mestu in to je v redu. Za kaj več bo treba sestaviti dva vrhunska skoka. Domen se je v svetovnem pokalu do zdaj vrtel med 25. in 30. mestom, zdaj pa je kar naenkrat višje, in ko si tam, si želiš še več. Takrat se dogajajo napake in preprosto bo moral tudi on pokazati dva dobra skoka za kaj več." 

"Z Anžetom smo se že pred prihodom na Kulm šalili, da mora izboljšati moj rezultat od tukaj, ko sem bil osmi. Danes je bil osmi in rezultat izenačil, upajmo, da bo jutri še bolje," je vtise s  tekme, na kateri so blesteli zlasti Norvežani - zmagal je Andreas Stjernen, med najboljše štiri pa so se uvrstili kar trije -, strnil slovenski trener Goran Janus.

Anže Semenič je izenačil najboljši rezultat Gorana Janusa, ko je še skakal na tekmah za svetovni pokal na Kulmu. | Foto: Sportida Anže Semenič je izenačil najboljši rezultat Gorana Janusa, ko je še skakal na tekmah za svetovni pokal na Kulmu. Foto: Sportida

V nedeljo bo na Kulmu še druga tekma, ki se bo s kvalifikacijami začela ob 12.30, ob 14.15 pa je na programu prva serija. Nato se bodo najboljši smučarski skakalci na svetu začeli pripravljati na svetovno prvenstvo v poletih, ki ga bo konec prihodnjega tedna gostil Oberstdorf.

Ne spreglejte