Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 11. 2015,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Nejc Dežman Anže Lanišek Anže Lanišek

Sreda, 4. 11. 2015, 10.33

8 let

Janus določil šest mož za premiero svetovnega pokala

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čez dobra dva tedna se bo začela nova sezona smučarskih skokov, glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus pa je že razkril imena šestih potnikov. V Klingenthalu bosta skakala brata Prevc.

Prejšnji teden od torka do petka je slovenska reprezentanca skakala na ledeni smučini v Oberstdorfu, kjer so med drugim preizkusili različne materiale, drugi pa so se potegovali za proste vstopnice za uvodno preizkušnjo svetovnega pokala v Klingenthalu (kvalifikacije bodo 20. novembra).

Prvi mož stroke naše ekipe Goran Janus je bil z opravljenim in videnim zadovoljen: "Trening je bil zelo dober, prav tako razmere. Boljših skoraj ne bi mogli imeti. V primerjavi s preteklimi leti so bile odlične."

Novinec je vsega 16-letni Domen Prevc

Po odhodu proti domovini je bilo že jasno, katerih šest skakalcev bo zastopalo barve naše države na uvodu v sezono. Peter Prevc, Domen Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Anže Lanišek so možje, ki jim bo Janus sprva zaupal.

"Po Klingenthalu se bosta Anže in Domen za eno tekmo odmaknila in nato spet priključila v Lillehammerju. V Kuusamu bosta skakala Anže Semenič in Jaka Hvala," razlaga Janus in dodaja, da so vremenske razmere (veter) v Kuusamu lahko velikokrat prenevarne za mlajše tekmovalce. Lani jo je Lanišek prav tam grdo skupil in tako bonus, kot z nasmehom na ustih pravi Janus, že izpolnil, Domen pa s 16 leti spada med zelence v svetovni eliti.

A z dobrimi skoki je ta pokazal, da Slovenija dobiva novega skakalca, za katerega bomo lahko v prihodnje stiskali pesti pri pohodu do odličnih uvrstitev. Domnov krst v svetovnem pokalu bo potekal na pravi skakalnici, saj je prav v Klingenthalu na zadnjih dveh tekmah celinskega pokala v začetku oktobra zmagal in bil drugi, kar je zanj dobra popotnica. Tako bo še tretji član družine Prevc skakal na tekmi svetovnega pokala, saj se z nastopi in osvojenimi točkami lahko pohvali tudi 19-letni Cene.

"Robi je velik borec"

V Oberstdorfu je imel slovenski tabor dobro primerjavo, saj so tam skakali tudi Avstrijci in Čeh Roman Koudelka. Da so naši skakalci dobro pripravljeni, pove podatek, da Stefan Kraft in Gregor Schlierenzauer nista nič izstopala. "Težko je po treningu karkoli govoriti, vendar sem z videnim zadovoljen. Lahko pa v novi sezoni pričakujemo zgoščeno konkurenco."

Za dodatno spodbudno novico je poskrbel najizkušenejši Kranjec, ki se je po grdem padcu in operaciji komolca že vrnil na skakalnice: "V torek je skakal in bo še danes. Robi je velik borec, zato lahko preživi in se po takšnih padcih pobere."

Večina skakalcev ta teden ne bo skakala, kar pa ne pomeni, da ne bodo delali, saj imajo na dnevnem programu kondicijski trening. Prihodnji teden se bo ekipa odpravila v Ramsauu, kjer bo na snegu skakala od srede do petka. "Na tekmo moraš priti lačen skokov," še pravi Janus.

Ne spreglejte