Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2015,
22.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Kosi Boštjan Kline Rok Perko superveleslalom

Sobota, 7. 3. 2015, 22.54

7 let, 12 mesecev

Jansrud le razveselil domače navijače, Kline 20.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Domač adut Kjetil Jansrud je v Kvitfjellu po razočaranju na sobotnem smuku dobil superveleslalom in si v tej disciplini že zagotovil mali kristalni globus. Od Slovencev do točk le Boštjan Kline.

Kline je za Jansrudom zaostal 1,88 stotink sekunde za prve superveleslalomske točke v tej sezoni. Klemen Kosi je bil prepočasen za trideseterico. Tekmo je končal na 32. mestu (+ 2,63), Rok Perko pa je odstopil in sezono končal brez ene točke na svojem računu. Tako kot v smuku tudi v superveleslalomu na finalu v Meribelu ne bo slovenskih predstavnikov v moški konkurenci. Tako kot v smuku sta tudi v superveleslalomu za edine slovenske točke poskrbela Kosi in Kline, vsak sta jih zbrala po 11.

Jansrud, ki je bil na smuku na domačem prizorišču le sedmi, je po razočaranju na svetovnem prvenstvu v Vailu/Beaver Creeku, ko je ostal brez zlate kolajne, vendarle osrečil domače navijače.

Veliko presenečenje na tekmi številnih odstopov, tekmo ni končal svetovni prvak Avstrijec Hannes Reichelt, je pripravil njegov rojak Vincent Kriechmayr, ki je za Jansrudom zaostal le 24 stotink sekunde za prve stopničke v svetovnem pokalu. Tretje mesto je pripadlo svetovnemu podprvaku Kanadčanu Dustinu Cooku (+0,33). Tako drugo kot tretje uvrščeni sta se na zmagovalni oder zavihtela iz ospredja, s številkama pet in osem.

Jansrud je z novimi stotimi točkami postal zmagovalec letošnje posebne superveleslalomske razvrstitve. Drugouvrščeni Italijan Dominik Paris, danes četrti, zaostaja že 123 točk. Jansrud je z zmago pred veleslalomom in slalomom za 54. pokal Vitranc nekoliko zmanjšal zaostanek za Marcelom Hirscherjem, ki pa pričakuje, da bo prav v Kranjski Gori naredil odločilno razliko. Avstrijec ima na zalogi 52 točk pred norveškim izzivalcem za veliki kristalni globus. Na sporedu je še šest preizkušenj.

Ne spreglejte