Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2013,
19.51

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Bauer Janez Marič Peter Dokl Nove Mesto

Sobota, 2. 2. 2013, 19.51

3 leta, 4 mesece

Jakov, Teja in mešana štafeta za najvišja mesta, kaj pa ostali?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem biatlonskem prvenstvu na Češkem bodo favoriti slovenske reprezentance Jakov Fak, Teja Gregorin in mešana štafeta. Prva sta si postavila visoke cilje, preostali so bolj skromni.

Na tekmi mešanih štafet se bosta morala spet izkazati tudi Andreja Mali in Klemen Bauer, a prav slednji ima v tej sezoni številne težave na strelišču. Ob budnem nadzoru strelskega trenerja Tomaša Kosa se 27-letni Ihanec trudi izboljšati svoj strelski učinek, a ta sistematična izgradnja boljšega in predvsem natančnejšega Klemna Bauerja zahteva čas in potrpežljivost.

"Mogoče napredek v samih rezultatih na tekmah res še ni viden, a počasi se vendarle pomika na bolje. Čudeže je težko pričakovati čez noč, določene stvari poskušam popraviti tudi na psihološkem področju in na treningih mi gre zdaj odlično. S Tomašem sva popravljala še nekatere detajle, ampak dejstvo ostaja, da je trening eno, tekma pa nekaj povsem drugega. Ostane mi le še to, da na tekmi naredim tisto, kar kažem na treningih," pred svojim sedmim svetovnim prvenstvom pravi Bauer, ki je po zadnji tekmi svetovnega pokala še en teden ostal v Anterselvi in poskušal z individualnim treningom nekoliko razbiti monotonost reprezentančnih priprav, kar naj bi mu tudi lepo uspelo. "Pavza mi je dobro dela in v zadnjem tednu treninga sem formo le še dvigoval. Nimam neposredne primerjave, ampak občutki s treningov so dobri. Rekel bi, da je moja pripravljenost na ravni tiste pred novim letom."

Lani v Ruhpoldingu se je Bauer z mešano štafeto veselil srebrnega odličja, na posamični preizkušnji pa je zasedel 5. mesto, podobnih izidov bi bil vesel tudi tokrat. "Cilje sem si tokrat postavil malce nižje, vesel bi bil ponovitve lanskega petega mesta, želim pa si tudi dobrega nastopa v mešani štafeti, ki je prva tekma prvenstva. Po dobrem začetku je namreč nadaljevanje precej lažje. Mogoče je končni cilj, da se uvrstim na tekmo s skupinskim štartom, kar pomeni, da bom moral narediti tri zelo dobro tekme pred tem," pravi, z značilnostmi prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva pa se je lahko seznanil že v prejšnji sezoni na tekmi svetovnega pokala: "Prizorišče je specifično, marsikaj bo odvisno tudi od samih snežnih razmer, na strelišču pa je precej vetra, ki se tudi hitro obrača. Tudi med samo tekmo in to bo bržčas igralo pomembno vlogo."

Če se lahko Bauer ob dobrem strelskem nastopu uvrsti zelo visoko, je malce večja neznanka veteran Janez Marič, ki se je v tej zimi spet spopadal z zdravstvenimi težavami. "Upam, da sem se dobro pripravil, a to bom videl šele na tekmi. Čas je že, da se konča smola z zdravjem, z rezultati pa se sploh ne bom obremenjeval. Pomembno je, da bom hiter na progi in da sestavim dober nastop na strelišču. S tem bodo zagotovo prišli tudi rezultati," pred svojim jubilejnim desetim svetovnim prvenstvom pravi 37-letnik, ki ima bržčas zagotovljeno tudi mesto v štafeti. Za četrto mesto v štafeti kandidirata Peter Dokl in Simon Kočevar, nekaj prednosti pa ima v tem internem dvoboju izkušenejši Dokl, ki je v Oberhofu slovenski četverici že pomagal do šestega mesta in z njim tudi olimpijskega nastopa v Sočiju. "Zadnji treningi so bili kar se strelskega dela tiče zelo zahtevni zaradi vetra, a to se lahko izkaže tudi za prednost, saj na strelišču v Novem Mestu pogosto piha," pa je pred odhodom na Moravsko povedal Dokl.

Svetovno prvenstvo se bo s tekmo mešanih štafet začelo v četrtek, 7. februarja.

Ne spreglejte