Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 3. 2016,
12.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

svetovni pokal v biatlonu Tomaš Kos Lenart Oblak Urška Poje Miha Dovžan Rok Tršan Anja Eržen Andreja Mali Klemen Bauer Teja Gregorin Jakov Fak Jakov Fak biatlon

Nedelja, 27. 3. 2016, 12.36

6 let, 7 mesecev

Jakov Fak: Prihodnjo sezono boste gledali pravega Jako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jakov Fak sprejem športnikov Ljubljana | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Z državnim prvenstvom v skupinskem štartu so slovenski biatlonke in biatlonci na Pokljuki končali sezono. Ta jim ne bo ostala v najboljšem spominu.

"Zdaj grem na dopust, čas je za počitek, punco, prijatelje, regeneracijo, naslednji mesec dni sem na 'OFF', potem pa se že začnejo priprave. V prihodnji sezoni boste gledali pravega Jako," je danes na Facebooku zapisal zadnja leta najuspešnejši slovenski biatlonec Jakov Fak, ki pa v tej zimi ni upravičil visokih pričakovanj in šele na svetovnem prvenstvu v Holmenkollnu pokazal nekaj več.

Za Fakom je težavna sezona, v kateri se je spopadal s slabo formo, zdravstvenimi in drugimi težavami, zato se bo po počitku zagotovo še bolj zavzeto lotil priprav na prihodnjo sezono.

Kljub vsem težavam tudi letos najboljši med Slovenci

Kljub vsemu je bil Fak letos najboljši slovenski predstavnik v biatlonskem svetovnem pokalu. V skupnem seštevku je zasedel 34. mesto. Večji del svojega točkovnega izkupička (skupaj je zbral 238 točk) je dosegel v drugi polovici sezone, predvsem z odličnimi nastopi na svetovnem prvenstvu na Norveškem, ko je s petim mestom na zasledovalni tekmi, šestim na posamični in sedmim v skupinskem štartu dosegel najboljše uvrstitve v sezoni.

Tršan do prvih točk v svetovnem pokalu

Klemen Bauer je bil v začetku sezone prvi mož slovenske vrste, sezono pa končal na 52. mestu v skupnem seštevku (105 točk). Poleg Faka in Bauerja je točke svetovnega pokala letos osvojil le še Rok Tršan (osem točk), sploh prve v karieri, kar daje trenerju slovenske vrste Tomašu Kosu vendarle nekaj razlogov za optimizem.

Nekaj obetajočih predstav je pokazal tudi Miha Dovžan, ki lahko zdaj z Lenartom Oblakom tekmuje, kdo bo naslednji, ki se bo lahko hvalil s točkami svetovnega pokala.

Teja Gregorin hoče v naslednji zimi pokazati več, tudi Anja Eržen (levo), ki je letos prišla do svojih prvih točk v biatlonskem svetovnem pokalu.Teja Gregorin hoče v naslednji zimi pokazati več, tudi Anja Eržen (levo), ki je letos prišla do svojih prvih točk v biatlonskem svetovnem pokalu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Teja Gregorin hoče v naslednji zimi pokazati več, tudi Anja Eržen (levo), ki je letos prišla do svojih prvih točk v biatlonskem svetovnem pokalu.Teja Gregorin hoče v naslednji zimi pokazati več, tudi Anja Eržen (levo), ki je letos prišla do svojih prvih točk v biatlonskem svetovnem pokalu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tudi Gregorinova nezadovoljna

Prve točke med svetovno biatlonsko elito je osvojila tudi Anja Eržen, in sicer dve, prav toliko kot njena precej bolj izkušena reprezentančna kolegica Andreja Mali. Ta se še ni odločila, ali bo v prihodnji sezoni še tekmovala. Najboljša Slovenka je bila tudi letos Teja Gregorin, ki je s 143 točkami zasedla 46. mesto v skupnem seštevku, kar je njena najslabša uvrstitev po krstni sezoni 2002/03.

"Ta sezona res ni bila po mojem okusu, ampak napake, ki smo jih naredili, bom poskušala odpraviti, da bom prihodnjo sezono močnejša in uspešnejša," pravi 35-letna tekmovalka.

Najmlajša članica, Urška Poje, nabira izkušnje, bila pa je pomemben člen ženske štafete na svetovnem prvenstvu v Oslu, ko je ta presenetila z izvrstnim devetim mestom.

Po neuspešnih prvih dveh tretjinah sezone so se v slovenski reprezentanci posvetili pripravam na svetovno prvenstvo, s treningom pa očitno zadeli v polno. Tega bodo morali do prihodnje sezone še nadgraditi.

Ne spreglejte