Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 3. 2014,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak

Sobota, 8. 3. 2014, 14.11

8 let

Jakov Fak: Jutri je nov dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na pokljuškem zasledovanju zabeležil novo vrhunsko uvrstitev, a svojih vselej visokih ambicij s šestim mestom ni zadovoljil.

"Zadovoljen sem z napredkom, čeprav sem nekako računal, da bom napredoval za 14 mest, a sem nekoliko manj," je Jakov Fak razlagal po prvi sobotni preizkušnji na Pokljuki: "Vseeno, dal sem vse od sebe, dva strela sta šla mimo, a tekme je konec, zdaj se nima smisla obremenjevati. Odtekel sem dobro, pri streljanju pa moram še odpraviti napake." Z napovedmi glede nedeljskega skupinskega štarta pa je navrgel: "Jutri je nov dan."

Klemen Bauer s štirimi zgrešenimi streli pač ni mogel izboljšati 17. mesta s šprinta, a tudi prav hudo pokvaril uvrstitve tudi ni, bil je 18. "Proga je bila danes trda, na nekaterih predelih celo poledenela, sploh na spustih. Tam je bilo treba biti previden, proga ni dopuščala nobenega prevelikega sproščanja. Ves čas je bilo treba biti osredotočen, če ne bi se hitro zgodil kakšen padec. Proga je bila torej hitra, na strelišču pa nas je spet spremljal močan veter," je povedal Ihanec: "Četrtkovo ničlo sem že pozabil, tokrat nisem bil tako natančen, ampak težko je pričakovati, da bom zdaj ves čas streljal ničle, sploh pa ne v takem vetru. Je pa veter poskrbel za nekaj več dinamike. Vseeno sem zadržal dobre občutke in za naprej se ne bojim."

Naš tretji predstavnik Janez Marič je možnost za preboj med dobitnike točk zapravil že na prvem strelskem postanku. Po treh zgrešenih strelih je bilo tekme zanj konec, še preden se je zares začela. "Žal, res. Ko sem prišel na strelišče, je močno pihalo levo, opravil sem korekcijo tri desno, se ulegel, začel streljati in takrat se je veter obrnil. Pač, tako je, odvisno, kdaj prideš na strelišče. Na drugem streljanju je bilo bolj mirno, ampak takrat sem bil že izgubljen," je skomignil z rameni 38-letni Bohinjec, ki mu spet ni uspelo izpolniti zastavljenih ciljev. Ti pa so bili: "Želel sem si močno napredovati. Glede na to, kar sem pokazal zadnjič, bi moral biti višje uvrščen, ampak takrat so rezultate krojile razmere. Danes smo vsi štartali v treh minutah in imel sem lepo priložnost, a ponujenega nisem izkoristil. Tekaško sem se počutil v redu, nisem v neki najboljši formi, ampak lahko se borim, se komu prilepim, ne da samo gledam, kako me prehitevajo."

Ne spreglejte