Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 3. 2014,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer

Nedelja, 9. 3. 2014, 14.09

8 let

Jakov Fak celo padel in zlomil palico, Bauer ujet v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnja moška tekma svetovnega pokala v biatlonu na pokljuškem koncu tedna ni prinesla pretiranega veselja v slovenski tabor, Jakov Fak in Klemen Bauer obžalujeta, da nista razveselila navijačev.

"V teku je šlo kar v redu, ampak v vsakem krogu nadoknaditi eno rundo je nemogoče. Vmes sem še padel in zlomil palico. Ob tem sicer nisem toliko izgubil, a vseeno, danes ni bilo najboljše," je po tekmi s skupinskim štartom razlagal Jakov Fak, ki se je do drugega strelskega postanka boril z najboljšimi, nato pa po drugem zgrešenem strelu moral izobesiti belo zastavo: "Po zgrešenih strelih je bilo treba nadoknaditi izgubljen čas, moral sem biti agresiven, zato tudi ni bilo prave sproščenosti."

Na svetovnem pokalu na Pokljuki še nikoli ni bilo tako dobrega obiska ljubiteljic in ljubiteljev biatlona, vsak dan se je na Rudnem polju zbralo precej več kot pet tisoč ljudi, slovenski tekmovalke in tekmovalci pa so imeli zares lepo in bučno podporo s tribun. "Žal mi je, da tukaj na Pokljuki nisem uresničil svojih ciljev, predvsem zaradi množice navijačev, ki nam zelo pomagajo. Dal sem vse od sebe, ampak včasih tudi prevelika želja naredi svoje. Žal teh izjemnih navijačev nismo nagradili z vrhunskimi rezultati, upam pa, da so vseeno uživali v dirkah, četudi slovenski tekmovalci nismo bili v samem vrhu," se je opravičeval Fak, ki v tej s poškodbami in obolenji zaznamovani sezoni pač ni mogel poseči po najvišjih mestih: "Letos nisem zares prišel v nek konstanten tekmovalni ritem. Prevelika nihanja so, kar seveda ni dobro. Imam še nekaj časa, da poskušam vsaj ob koncu sezone narediti tako, kot se spodobi, in ujeti neko stabilnost, da bi šel v naslednjo sezono z boljšimi občutki. Tekaško se že zdaj počutim dobro, potrebujem le tisto sproščenost."

Klemen Bauer je veliko dosegel že z uvrstitvijo na tekmo s skupinskim štartom, kar pa ne pomeni, da si ni želel doseči tudi odmevnejšega izida. Ampak sedem zgrešenih strelov? "Avč, to danes je bilo pa res malo preveč," je priznal Ihanec: "To je bil tudi razlog za bolj skromen rezultat, a danes je bilo že nastopiti pred takim občinstvom svojevrstno veselje. Žal sem že na prvem streljanju naredil dve napaki, kar me je oddaljilo od najboljših. V nadaljevanju sem tekel ves čas v ozadju in pravih možnosti za napredovanje pač nisem imel. Tako je na tekmah s skupinskim štartom. Ni se mi izšlo po željah, sem pa zadovoljen, da sem sploh tekmoval."

Biatlonce zdaj čaka selitev na sever Evrope, 13., 15. in 16. marca bodo lovili točke svetovnega pokala v Kontiolahtiju na Finskem.

Ne spreglejte