Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 1. 2013,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

novoletna turneja

Torek, 1. 1. 2013, 10.38

8 let

Jacobsen trn v peti "Schlieriju", Hvala osmi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi drugo tekmo novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu je dobil Norvežan Anders Jacobsen, ki je iz devetega po prvi napredoval vse do vrha v drugi seriji. Hvala in Prevc med deset.

Junak nemškega dela novoletne turneje še naprej ostaja Norvežan Anders Jacobsen, ki je prestižno turnejo osvojil že leta 2007. Po prvi seriji sicer ni kazalo, da bo na koncu stal na najvišji stopnički, saj je imel takoj po odskoku z mize nekaj težav v zraku in s 131 metri zasedel deveto mesto. V drugi seriji je nato skočil kar 143 metrov in za vsega pol metra zaostal za rekordom skakalnice, ki je v lasti Simona Ammanna. Do konca ga ni prehitel nobeden – niti Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je po prvi seriji vodil. Po zmagi v Garmisch-Partenkirchnu ima zdaj Norvežan pred "Schlierijem" 12,5 točke v razvrstitvi novoletne turneje. "Jacobsen je v formi. Pri prvem skoku je naredil grobo napako, v drugo pa skočil res odlično. Če lahko zmaga na vseh tekmah? Lahko. Vendar zdaj prihaja avstrijski del, ki je pisan na kožo Gregorju Schlierenzauerju. Bomo videli, kako se bo razpletla turneja," je o dvoboju vodilnih povedal Goran Janus.

Slovenski trener je bil zadovoljen z nastopi slovenskih orlov na tekmi v Garmisch-Partenkirchnu. Najmlajši Jaka Hvala je bil po prvi seriji odličen četrti, v drugo pa ni bil tako preprečljiv kot v prvo, vendar kljub temu osvojil izvrstno osmo mesto. V skupnem seštevku turneje je zdaj na devetem mestu, kakor tudi v svetovnem pokalu, kar pomeni, da ima nastop v Innsbrucku že zagotovljen. Slovenski uspeh sta na olimpijski skakalnici z 10. in 13. mestom dopolnila Peter Prevc in Robert Kranjec, do novih točk v svetovnem pokalu pa se je dokopal še Matjaž Pungertar z 29. mestom. "Na splošno sem zadovoljen z vsemi štirimi. Dva med deset je velik uspeh. Jaka sicer dela manjše napake, ampak je vseeno visoko, kar je dober obet," je bil Janus vesel po drugi tekmi novoletne turneje.

Skakalci bodo imeli zdaj dan premora, turnejo pa nadaljujejo v Avstriji v Innsbrucku, kjer bodo v četrtek najprej kvalifikacije, v petek nato tekma, zaključek pa bo tradicionalno v Bischofshofnu, kjer bodo v nedeljo sveti trije kralji okronali novega junaka novoletne turneje.

Ne spreglejte