Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

biatlon štafeta Italija

Nedelja, 13. 12. 2015, 12.30

8 let

Italijanke v finišu ugnale Nemke, Slovenke 16.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Italijanska ženska biatlonska štafeta je zmagovalka tekme svetovnega pokala v Hochfilznu, drugo mesto so osvojile Nemke, tretje Ukrajinke. Slovenska dekleta so končala na 13. mestu.

Na prvi ženski štafeti v letošnji sezoni se je udarilo 23 štafet. Slovenija je nastopala v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje in v tem vrstnem redu so se Slovenke tudi podale na šestkilometrsko progo z dvema postankoma na strelišču.

V smučino se je prva pognala Malijeva, ki morala na strelišču dodaten naboj vstavljati trikrat (0+1, 0+2) in je najboljši slovenski biatlonki Teji Gregorin predala kot 20. Gregorinova je na strelišču popravljala dvakrat (0+1, 0+1), po šestih kilometrih teka pa štafetno palico z dvominutnim zaostankom za tedaj vodilnimi Čehinjami Anji Eržen predala kot 18. Erženova je začelo odlično in z brezhibnim streljanjem leže pridobila mesto.

Po šestem streljanju so se z Vanesso Hinz v smučini v ospredje prebile favorizirane Nemke, Čehinje pa so zdrsnile na peto mesto. Erženova je na strelišču skupno potrebovala le en dodaten naboj (0+0, 0+1), in je najmlajši slovenski predstavnici, Urški Poje, predala kot 15. Ta je nadaljevala dober strelski nastop Slovenk, saj je v ležečem in stoječem položaju popravljala le enkrat.

V ospredju se je medtem bil ogorčen boj za zmago. V zadnji krog sta se namreč Nemčija in Italija podali z ramo ob rami. Tekma je bila napeta vse do zadnjega centimetra, krajšo pa so potegnile Nemke (+0,2, 0+7), ki so jim Italijanke (0+8) zmago snedle dobesedno na ciljni črti. Tretje so bile na koncu Ukrajinke (+13,1, 0+10), četrte Poljakinje (+27,5, 0+10), Francozinje pete (+28,8, 0+6), dolgo vodilne Čehinje šeste (+29,8, 1+12), Slovenija pa je končala kot 16. (+4:26,7, 0+8). Lani so bile Slovenke na istem prizorišču desete.

Biatlonke se zdaj selijo na Pokljuko, kjer jih že čez nekaj dni čakajo nove preizkušnje za svetovni pokal.

Ne spreglejte