SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ilka Štuhec z eno nogo na samostojni poti

1

termometer

Mariborčanka Ilka Štuhec, ob umiku Tine Maze najboljša slovenska alpska smučarka, bo svojo kariero deloma reševala tudi v lastni režiji.

Potem ko ni skrivala nezadovoljstva nad reprezentančnim programom, ki je bil predvsem na ravni hitrih disciplin vidno podhranjen, je Ilka Štuhec s svojim štabom dosegla dogovor o nadaljnjem sodelovanju s slovensko reprezentanco. Nekdanja mladinska svetovna prvakinja kajpak ostaja pod okriljem Smučarske zveze Slovenije in formalnim vodstvom glavnega trenerja Denisa Šteharnika, vseeno pa bo del treningov opravila v lastni režiji. Ne le na kondicijski ravni, kar je že vse od njene prve poškodbe leta 2008 stalna praksa, temveč tudi na snegu.

Segla bo v žep

Pregovorno zgovorna Štajerka odkrito priznava, da je možnost za želeni napredek in rezultatski preboj videla zgolj v dodatni lastni aktivnosti. Tako bo ob sebi zadržala mamo Darjo Črnko kot serviserko in vodjo logistike, v vlogi trenerja pa ji bo pomagal še Grega Koštomaj. "Denis Šteharnik ostaja moj trener, toda v hitrih disciplinah bom morala opraviti kar nekaj svojih treningov, za katere bom morala v dobršni meri plačati tudi sama," pojasnjuje Štuhčeva.

Vendarle v Čile?

Specialistka za hitri disciplini se bo po aktivnem oddihu v Dalmaciji, kjer je skrbela za kondicijsko pripravljenost, v kratkem vrnila na smuči. Sprva na evropskih ledenikih (že v sredo odhaja v Švico), upa pa, da bo našla dovolj sredstev tudi za trening na južni polobli, natančneje v Čilu. Ocenjuje namreč, da je tovrstna poletna vadba eden od predpogojev za kakovostno pripravo v hitrih disciplinah. "Vse bo jasno v roku dveh tednov," pravi 24-letna Štajerka, letos 22. smukačica svetovnega pokala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin