Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2013,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Bauer

Sobota, 16. 11. 2013, 18.22

8 let

Harmonika in polka za razbremenjenega profesorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Biatlonski reprezentant Klemen Bauer v novo sezono vstopa z eno skrbjo manj. Uspešno je končal študij na fakulteti za šport in se bo lahko zdaj povsem posvetil biatlonu.

"Zame se je zaključilo eno zanimivo poglavje, uspešno sem zaključil študij na fakulteti za šport in s tem odgrnil zastor za nove izzive. Cilj oziroma želja je bila, da to zaključim pred to olimpijsko sezono, ves čas študija je to bdelo nad mano, kljub temu, da sem to nekako uspel odmisliti, mislim, da bo zdaj vse še precej lažje," je na Pokljuki preden se je slovenska biatlonska odprava podala na Švedsko, kjer se bo konec meseca začel svetovni pokal, pojasnjeval vidno bolj sproščeni Bauer, ki so mu sotekmovalci pripravili mini veselico. Za harmoniko je poprijel novinec Lenart Oblak, Jakov Fak mu je izročil steklenico penine, nato pa sta se v ritmih poskočne polke še malce zavrtela z Anjo Eržen in Andrejo Mali.

Veselica je bila res mini, v vrhunskem športu prav veliko časa za veseljačenje ni in beseda je hitro spet nanesla na izzive, ki jih prinaša nova sezona. "Letos je bilo pripravljalno obdobje tako, kot sem si ga zamislil. Tudi z Uroševe strani je bilo dosti razumevanja, delal sem maksimalno, da si ne bi po koncu sezone očital, da nečesa nisem naredil stoodstotno. Mislim, da gre vse v pravo smer in pričakovanja so temu primerno visoka. Glede na to, da je bila zadnji dve sezoni stagnacija kar se rezultatov tiče, si želim letos narediti viden preskok," pravi novopečeni profesor športne vzgoje in trener, ob Andreji Mali (Fakulteta za šport), Tadeji Brankovič Likozar (Fakulteta za organizacijske vede) in Petru Doklu (Fakulteta za varnostne vede) že četrti diplomant v slovenski biatlonski vrsti.

Ne spreglejte