Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 12. 2015,
13.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maruša Ferk alpsko smučanje

Četrtek, 17. 12. 2015, 13.41

8 let

Gutova prek Vonnove do naziva kraljica, Ferkova za las ob stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zmagovalka superkombinacije v Val d'Isere je postala Švicarka Lara Gut, ki je za vsega stotinko sekunde prehitela Lindsey Vonn. Maruša Ferk je bila izvrstna četrta.

Najhitrejša z zadnjega smukaškega treninga Lindsey Vonn je v smuku nastopila kot druga in nemudoma prevzela vodstvo, ki ga ni več izpustila iz rok. Ena od glavnih favoritinj za skupno zmago v superkombinaciji, Švicarka Lara Gut, se je dobro znašla na progi in zaostala za vsega 0,38 sekunde. V slalomu je nato še nekoliko pritisnila na plin in prehitela izkušeno Američanko za vsega stotinko sekunde in se veselila velike zmage.

Smukaški del naloge je odlično opravila Ilka Štuhec. S štartno številko 17 je imela na vsej progi drugi čas in tudi kot druga prismučala na cilj z zaostankom 1,29 sekunde - po smuku je bila četrta. Dobro je bila na poti v slalomu, a na žalost naredila napako za odstop in vrhunska uvrstitev - najverjetneje stopničke - je šla po zlu.

Zato pa se je z vrhunskim dosežkom pohvalila Maruša Ferk, ki je po smuku zaostajala 3,24 sekunde, z odlično slalomsko vožnjo pa se je 26. povzpela na četrto mesto. Od drugih stopničk v karieri je bila oddaljena za vsega 34 stotink. V karieri je enkrat stala na odru za zmagovalke, kar se je zgodilo leta 2009 v Garmisch-Partenkirchnu, sicer pa se še trikrat uvrstila med najboljšo deseterico. Na smuku v Crans Montani je bila četrta, v superkombinaciji v St. Moritzu peta in na smuku v Bad Kleinkircheimu deseta.

Slovenska junakinja skoraj zamudila na slalomski štart

"Po smukaškem delu nisem bila ravno vesela. Vem, da sem naredila v enem delu napako. Ko tekmuješ, bi bil rad ves čas prvi. Včasih se ne izide. Morda sem bila pred slalomom še nekoliko utrujena, saj še občutim časovno razliko. Pred petimi dnevi sem namreč šele prišla iz Amerike. Zaradi napornega ritma, mi te težave v celoti še ni uspelo odpraviti. Če po pravici povem, se mi je zelo mudilo in bi skoraj slalomski štart zamudila. Na štart vozi podzemni vlak ali gondola. Izbrala sem podzemni vlak, ki pa ni in ni speljal. Nato sem morala presmučati skoraj ob celotno smukaško progo po turistični progi navzdol do štarta ter se mi je tako kar malo mudilo. Slaloma sem se zelo korektno lotila ter napadala, ter sem zelo vesela. Kombinacijski slalom je vendarle nekoliko drugačen kot običajni slalom. V temu tednu sem dobila nekoliko boljši občutek v slalomu," je po tekmi dejala Ferkova.

Na odličnem desetem mestu je bila Vanja Brodnik, Ana Bucik pa je zasedla končno 27. mesto.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Vonnova s 480 točkami trdno na prvem mestu, Gutova pa se je s 100 točkami povzpela na drugo mesto.

Ne spreglejte