Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2015,
19.20

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Teja Gregorin Uroš Velepec Östersund svetovni pokal v biatlonu

Četrtek, 3. 12. 2015, 19.20

1 leto, 1 mesec

Gregorinova trikrat mimo, Velepec na debiju z Ukrajino do prvih stopničk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Teja Gregorin je na prvi posamični tekmi biatlonk v svetovnem pokalu 2015/16 v Östersundu zgrešila tri tarče, zaostala 4:32,7 minute in osvojila 39. mesto.

Zmagala je Italijanka Dorothea Wierer je na 15 kilometrov zadela vseh 20 tarč. Drugo mesto je osvojila Francozinja Marie Dorin Habert, ki je z dvema zgrešenima streloma za Italijanko zaostala za 14,1 sekunde. Tretja je bila Ukrajinka Olena Pidhrušna, ki je bila na strelišču 100-odstotna, zaostala pa je 37,8 sekunde. S tem je še lani glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec, ki v novi sezoni vodi Ukrajino, že prišel do prvih stopničk.

Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin, ki je zgrešila tri tarče, zaostala 4:32,7 minute in osvojila 39. mesto. Druga najboljša Slovenka je bila Andreja Mali, ki je pokrila 18 od 20 tarč, z zaostankom 6:00,7 minute je osvojila 58. mesto. Anja Eržen je mimo poslala pet strelov, z zaostankom 8:07,4 je bila 77., Urška Poje je bil nenatančna štirikrat, zaostala 9:50 minute, kar je bilo dovolj za 90. mesto.

"Ni takšnega zadovoljstva, kot smo si ga želeli. Edina je dober rezultat naredila Teja Gregorin. Škoda prvih treh zgrešenih strelov. Drugače bi lahko bil rezultat boljši. Veseli me, da je osvojila prve točke, kar je pomembno za naslednje tekme, ko bo lahko izbirala skupino. Ostala dekleta so končala na povprečnem položaju," je nastope slovenskega kvarteta ocenil glavni trener Tomaš Kos.

Slovenskim biatlonkam in biatloncem manjka nekaj tekem, da se telo uteče, da dobijo občutek, dinamiko

Najboljša Slovenka zadnjih sezon Gregorinova je možnosti za visok končni rezultat zapravila na prvih dveh strelskih postankih, tako kot dan prej tudi najboljši Slovenec Jakov Fak. Gregorinova je nato naslednja postanka zapustila z ničlo, kar Faku ni uspelo, v celoti pa so v slovenskem taboru brez dvoma pričakovali boljši izplen na strelišču. Skupaj so v obeh dneh mimo poslali kar 32 strelov.

"Na strelišču danes niso bile 100-odstotne razmere. Veter pa kljub temu ni vplival na strelski izkupiček. Malce smo bili zaspani na sami tekmi. Smuči so bile dobre. Manjka nam nekaj tekem, da se telo uteče, da dobimo občutek, dinamiko. To nam manjka. Nekako takšna zgodba se je zgodila tudi včeraj na moški tekmi," je vzporednice z moško tekmo potegnil češki strokovnjak Kos.

Svetovni pokal v Östersundu se bo nadaljeval v soboto, ko se bodo moški - Slovenijo bodo zastopali Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Rok Tršan in Lenart Oblak - pomerili v sprintu na 10 km, ženske - nastopile bodo Gregorinova, Malijeva, Erženova in Pojetova - pa v sprintu na 7,5 km.

Ne spreglejte