Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2012,
20.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Janus novoletna turneja Robert Kranjec Jaka Hvala

Petek, 21. 12. 2012, 20.54

7 let, 12 mesecev

Goran Janus: Pričakujem, da bomo malo "ponagajali"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naslednji cilj smučarjev skakalcev je eden glavnih v sezoni, novoletna turneja. Na njej bo nastopilo šest Slovencev, želja pa je preseči rezultate z lanske turneje štirih skakalnic.

Pred skoraj letom dni sta v skupnem seštevku turneje Robert Kranjec in Peter Prevc osvojila 14. oziroma 20. mesto. Odtlej so naši skakalci nanizali nekaj težko ponovljivih uspehov. V tej sezoni so še vedno v stiku z vrhom. Tudi zato je glavni trener Goran Janus postavil nekaj višje cilje. "Naš cilj je, da se prvi uvrsti do 12. mesta v skupni razvrstitvi turneje, drugi pa do 20. mesta. To že nekaj let ni bilo realizirano, tudi lani ne. Glede na rezultate na zadnjih tekmah pa verjamem, da so želje in apetiti večji. Pričakujem, da bomo malo ponagajali," je hudomušno namignil Janus, da bi naši spet lahko mešali štrene pri vrhu.

Baza slovenskih skakalcev je velika. Dokaz so Jaka Hvala, Matjaž Pungertar in Tomaž Naglič, ki se bodo sploh prvič preizkusili na turneji štirih skakalnic. Družbo jim bodo delali "stari mački" Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš. Zanimivo, da se je v tej sezoni razmerje moči nekoliko spremenilo. Lani najboljši Kranjec je letos v svetovnem pokalu šele 35., naš najboljši pa je najstnik Hvala. Za 19-letnika se zdi, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo stopil na vrh. Trenutno je skupno deveti v svetovnem pokalu, drugi najboljši Slovenec je na enajstem mestu Prevc.

"V naši ekipi je šest skakalcev. Popolnoma vseeno mi je, kako se med sabo razporejajo. Do nikogar nimam posebnih simpatij. Sem pa zadovoljen z dosedanjim delom sezone. Smo četrti v pokalu narodov. Od zasledovalcev smo se na zadnjih tekmah še malce odmaknili," je priznal Janus, in zagotovil, da je tudi forma "letečega Kranjčana" glede na zadnje treninge zelo dobra. "Ne počutim se kot vodja ekipe. Sem pa vesel, da sem do zime našel formo in lahko zdaj sproščeno skačem na tekmah, čeprav mi že dvakrat v drugi seriji ni uspelo opraviti najboljšega skoka. Kljub temu se v redu počutim. Vesel sem, da se tudi forma preostalih fantov dviguje," je zadovoljen Hvala, za katerega bodo tekme na novoletni turneji kot vse druge.

Prva tekma nemško-avstrijske bo 30. decembra v Oberstdorfu. Na novega leta dan se bodo najboljši skakalci na svetu pomerili v Garmisch-Partenkirchnu, nato pa se bo karavana preselila v sosednjo Avstrijo.

Ne spreglejte