Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
24. 12. 2014,
14.53

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Pungertar novoletna turneja skoki Goran Janus

Sreda, 24. 12. 2014, 14.53

2 leti, 2 meseca

Goran Janus mi je rekel, naj pozabim in grem naprej

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tej sezoni je slovenski skakalec Matjaž Pungertar naredil velik preskok in nanizal nekaj odličnih uvrstitev, ki mu dajejo motivacijo za naprej. Dobro bi rad nastopil tudi na novoletni turneji.

Vse od leta 2011 je Matjaž Pungertar na sceni svetovnega pokala, a je večinoma le v poletnem obdobju kazal znake, da bi se lahko zavihtel med najboljše tudi v zimi. Letos mu je le uspel ta preskok. Nižji Tagil je bil zanj prelomen trenutek oziroma kraj, kjer je premierno skočil med najboljšo deseterico. V tistem koncu tedna je bil šesti in sedmi. Tudi sam se je spraševal, ali bo že na naslednji postojanki v Engelbergu pokazal, da uvrstitvi nista bili zgolj naključje.

Na sobotni tekmi se mu je prikradla napaka in bil je 29., na nedeljski pa je s sedmim mestom spet zablestel, kar ga navdaja z optimizmom.

"Za zdaj mi gre res odlično. Začetek sezone je malce šepal, zdaj se dobro nadaljuje. Forma je super. Na kakšni tekmi se mi sicer še malce zalomi … V Engelbergu sem se v soboto presenetil, ker sem dobil točke, za nedeljo mi je trener Goran Janus rekel, naj pozabim, saj znam skakati. Prvi skok je bil res vrhunski .V drugi seriji sem naredil napako in me je čez prelet zakrivilo, a sem sedmega mesta zelo vesel," se je začetka sezone dotaknil 24-letni skakalec.

Pred njim je novoletna turneja, ki pa zanj ne bo novost. Slast skakanja je že občutil pred dvema letoma in na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu za 29. mesto osvojil tudi dve točki. Ima pa zanj turneja posebno draž: "To so najbolj gledane tekme in bo ogromno gledalcev. Lepo je, ker z ekipo skupaj preživimo novo leto. Pridejo tudi naša dekleta, da smo lahko vsaj enkrat med sezono malce skupaj. Med tednom smo bolj malo doma, ker imamo treninge, med konci tednov pa tekme. Mislim, da bomo za novo leto skupaj preživeli še največ dni v kosu."

In s kakšnimi cilji na turnejo štirih skakalnic se odpravlja član SSK Mengeš? "Na vseh tekmah bi rad premagal nasprotnike in se uvrstil v finale. Bomo videli, kako bo. Vem, da sem sposoben priti tudi višje, če mi uspeta dva dobra skoka. Pustimo se presenetiti," odgovarja 17. skakalec v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte