Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Johannes Thingnes Boe biatlon

Četrtek, 11. 2. 2016, 18.19

8 let

Generalka pred vrhuncem sezone svetovnemu pravku, Bauer do točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski biatlonci so po katastrofalnem kanadskem tednu na prvi tekmi v ZDA vendarle nekoliko popravili vtis. Na šprintu v Presque Islu je slavil Johannes Thingnes Boe, Klemen Bauer je bil 32.

V Presque Islu blizu meje s Kanado je bil neulovljiv svetovni prvak v šprintu, 22-letni Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je za dobrih 27 sekund ugnal Rusa Antona Šipulina in za dodatno sekundo letos najboljšega biatlonca Francoza Martina Fourcada, ki pa bi imel priložnost za zmago, če v stoječem položaju ne bi zgrešil tarče.

Značilnost tokratne tekme je bila tudi ta, da je bila močnejša kot pretekli teden v Kanadi, saj se je ekipi pridružil del norveške A ekipe, nekateri na čelu z ikono biatlona Olejem Einarjem Bjoerndalnom pa se še vedno pripravljajo za svetovno prvenstvo v domačem Holmenkollnu pri Oslu, ki se bo začelo čez tri tedne.

Slovenci popravili vtis

Slovenski biatlonci so po katastrofalnem kanadskem tednu na prvi tekmi v ZDA vendarle nekoliko popravili vtis in zasukali krivuljo uspehov navzgor. Fantje so tudi ob odsotnosti Jakova Faka, ta se po bolezni pripravlja na nadaljevanje sezone doma, so na 10-kilometrskem sprintu dosegli tri uvrstitve na petkovo zasledovanje.

Klemen Bauer, ki se mu še vedno pozna okrevanje po zahrbtni mononukleozi, se je na 10-kilometrskem šprintu kljub dvema kazenskima krogoma z 32. mestom prebil med dobitnike točk, v zasledovanju pa se mu ponuja priložnost, da uvrstitev še izboljša.

A po dolgem času bo imela Slovenija na zasledovanju kar tri tekmovalce. Rok Tršan na 41. mestu je zaradi kazenskega kroga zgrešil prve točke v sezoni, Miha Dovžan, tudi on je enkrat zavil v kazenski krog, pa se je na zasledovanje prebil kot 56.

Ne spreglejte