Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2013,
12.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andreja Mali Teja Gregorin

Sobota, 14. 12. 2013, 12.28

7 let, 12 mesecev

Gasparinovi šprinterska preizkušnja, Malijeva 20.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Švicarka Selina Gasparin je zmagala na šprinterski preizkušnji na 7,5 kilometrov za svetovni pokal v biatlonu.. Med dobitnicami točk sta Andreja Mali na 20. in Teja Gregorin na 23. mestu.

Druga je bila Finka Kaisa Makarainen z zaostankom osem sekund, Ukrajinka Valj Semerenko pa je bila z zaostankom 11 sekund tretja. Gasparinova je drugo sprintersko preizkušnjo v svetovnem pokalu zaporedoma dobila z zelo natančnim streljanjem, saj je pokrila vseh deset tarč. Makarainenova in Semerenkova sta morala enkrat zapeljati v kazenski krog.

Malijeva je bila danes brezhibna v strelskem delu preizkušnje, z zaostankom 50,2 sekunde pa je bila 20, Gregorinova, ki je zaostala 55,5 sekunde, je morala enkrat zapeljati v kazenski krog. Tretja Slovenka na startu Anja Eržen je bila 80. (2:48,5/2).

Malijevi je za boljšo uvrstitev zmanjkalo nekaj sekund na progi, zato pa je brezhibno opravila svoj strelski nastop, kjer je podrla vseh deset tarč.

"Vzponi so bili zelo počasni in je bilo treba pošteno garati" "Predvsem na strelišču sem si hotela dokazati, da lahko streljam brez ustavljanja, v ritmu in to mi je prineslo tudi vse zadete tarče. To vem že dalj časa s treningov, da moram streljati neprekinjeno, in takrat lahko tudi vse zadanem, kar mi je uspelo danes prikazati na tekmi. Na progi pa sem se za spremembo dodobra ogrela šele v zadnjem krogu. Na začetku se mi je vse zdelo zelo počasi, na koncu pa sem lahko tekla skupaj z Zajcevo in si v zaključku priborila nekaj sekund. Vzponi so bili zelo počasni in je bilo treba pošteno garati, v spustih pa je bila smučina hitra in to mi je ustrezalo, predvsem v delu pred streliščem. Zaostanki za zasledovanje so majhni, zato bo tudi tam možnost za pridobitev dodatnih mest. Pomembno bo dobro ustreliti leže, teči v skupini s tekmicami in se boriti do zadnjega metra," se nadeja dobrega nedeljskega nastopa Andreja Mali.

Gregorinova se je v kazenskem krogu zavrtela le enkrat (0,1) , vendar pa na progi ni našla pravega občutka in končala tekmo kot triindvajseta.

"Težko razložim, kaj je bilo narobe" "Že na ogrevanju se mi je zdelo, da danes nisem najbolje razpoložena, kar se je kasneje preneslo tudi na tekmo. Težko razložim, kaj je bilo narobe, samo občutek ni bil pravi. Na strelišču pa se mi ne poklopi, kot bi si želela. Poleti sem bila strelsko res perfektna, po slabem začetku na Švedskem, kjer je bilo precej vetra in nestabilnih pogojev, pa sem izgubila samozaupanje. Prvi dve tekmi sta prav gotovo pustili posledice in preprosto se sedaj ne zmorem otresti tega občutka. Še jutrišnje zasledovanje, kjer upam na izboljšanje uvrstitve, potem pa bo čas za odpravljanje strelskih napak, ki sem se jih nalezla v zadnjih tednih," je pojasnila Gregorinova

Ne spreglejte