Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 2. 2016,
22.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

veleslalom svetovni pokal Klemen Kosi Žan Kranjec Žan Kranjec Alexis Pinturault

Sobota, 27. 2. 2016, 22.56

8 let

Francozu druga zmaga v treh dneh, Hirscher drvi proti rekordnemu globusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tudi drugi veleslalom v Hinterstoderju je pripadel Alexisu Pinturaultu, ki je za več kot sekundo prehitel vse tekmece. Od Slovencev do peščice točk Žan Kranjec.

Moška smučarska karavana se je v Hinterstoderju pomerila še na drugem veleslalomu v treh dneh. In tudi tokrat na težki in razmehčani progi ni bilo junaka, ki bi ugnal francoskega specialista Alexisa Pinturaulta. Ta je vodil že po prvi vožnji, v drugi pa še zvišal svojo prednost in drugega Marcela Hirscherja (po prvi vožnji je bil četrti) prehitel za sekundo in 14 stotink. Na tretjem mestu je končal Norvežan Henrik Kristoffersen.

Od Slovencev je do točk prišel le Žan Kranjec, ki je po petkovem 13. mestu končal na 28. Prepočasen za finale je bil deseti s sobotnega superveleslaloma Klemen Kosi, ki je za vodilnim v prvi vožnji zaostal skoraj sedem sekund in pol.

Prihodnje moške tekme bodo konec tedna v Kranjski Gori, kjer bosta dva veleslaloma in en slalom.

Kranjec si zelo želi v St. Moritz

"Z današnjo tekmo nisem najbolj zadovoljen, sigurno mi ustrezajo bolj pogoji s petkovega dne. Vseeno mislim, da bi se dalo več iztržiti. Prva vožnja niti ni bila tako slaba, saj me nihče ni prehitel, sem pa imel vedno težave od starta do prvega vmesnega časa, predvsem v drugi vožnji sem tam veliko izgubil. Moral bom malo analizirati, kaj se je zgodilo, približno vem, kaj sem narobe delal, mogoče malo preveč zavijal. Zdaj pa se moram osredotočiti na Kranjsko Goro in tam čim bolje od-dirkati," je svoj nastop videl edini Slovenec v finalu Žan Kranjec.

"Mislim, da je finale v St. Moritzu dosegljiv, bo pa moralo biti res vse na moji strani. Vse štiri vožnje v Kranjski Gori bom moral odpeljati najboljše kot znam, pa proga mi bo morala ustrezati in tudi nekaj sreče bom moral imeti. Si zelo želim iti v St. Moritz, če pa mi ne bo uspelo, pa ne bo konec sveta, vseeno sem letos na nekaj dirkah zelo dobro nastopil," je še dejal 23-letni Kranjec.

Ne spreglejte