Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2015,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

biatlon Pokljuka Klemen Bauer

Nedelja, 20. 12. 2015, 10.51

8 let

Francoz ugnal norveška asa, Klemnu Bauerju zmanjkalo moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zadnja moška tekma letošnjega svetovnega biatlonskega pokala na Pokljuki je prinesla veselje v francoski tabor. Edini slovenski predstavnik Klemen Bauer je zasedel 30. mesto.

Junak 15-kilometrskega skupinskega štarta na Rudnem polju je bil Jean Guillaume Beatrix, ki je z brezhibnim strelskim nastopom ugnal norveška asa Emila Hegleja Snendsna in Oleja Einarja Björndalna. Prvi je bil na strelišču nenatančen enkrat, drugi dvakrat. Superveteran je v fotofinišu za mišjo dlako premagal na letošnji Pokljuki izjemno razpoloženega Nemca Simona Schemppa.

Bauer izčrpan in vesel premora

Edini slovenski predstavnik na današnji tekmi Klemen Bauer je s štirimi zgrešenimi streli zasedel zadnje, 30. mesto. Na dirki, na katero se je uvrstil skozi šivankino uho na včerajšnjem zasledovanju, je deloval vidno utrujeno.

"Poskušal sem pokazati več, a žal danes res ni šlo. Nimam si česa očitati. Za menoj je enajst težkih tekem in sem že resno utrujen. Davek je terjala tudi tista moja bolezen iz pripravljalnega obdobja. Vseeno sem vesel, da sem bil zraven tudi na skupinskem štartu, upam, da so zadovoljni tudi gledalci," je po zadnji letošnji moški pokljuški tekmi povedal Bauer, vesel, da je na vrsti tekmovalni odmor: "Zdaj se moram temeljito spočiti in regenerirati ter pripraviti na nadaljevanje sezone."

Francoskemu cariniku bo Pokljuka ostala v lepem spominu

Sedemindvajsetletnemu Francozu bo Pokljuka ostala v lepem spominu, prav tu je namreč prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu. "Začetek sezone ni bil tako dober, kot sem si želel. Vedel pa sem, da zmorem precej več kot uvrščanje okoli 30. mesta. Na Pokljuki sem pričakoval veliko in posrečilo se mi je prav na zadnji tekmi," je veselo razlagal Beatrix, ki se je moral v zadnjem krogu otresti močnega Svendsena: "Svendsen je bil močan vse do zadnjega spusta, kjer sem opazil, da je že malo utrujen. Izkoristil sem priložnost."

Carinik iz Autransa je bil danes edini s stoodstotnim strelskim izkupičkom. "Sploh prvič sem ustrelil ničlo na dirki s štirimi streljanji," je povedal.

Svendsen vesel stopničk, ostaja motiviran

Emil Hegle Svendsen je pred sezono napovedoval, da bo ob slabih rezultatih sklenil svojo športno pot, a izidi, kot je bil današnji na Pokljuki, ga bodo bržčas prepričali v nasprotno: "Zadovoljen sem s stopničkami. Lepo je leto končati na stopničkah. Vseeno je malce žalostno, da sem zmago izgubil s tako majhno razliko. Vseeno, glede na lani moram biti zadovoljen. Zdaj potrebujem nekaj počitka, da pridem v pravo formo. Še vedno pa sem zelo motiviran."

Björndalen doživlja drugo pomlad

Neuničljivi 41-letni superveteran Björndalen je rekordnim sedmim pokljuškim zmagam ta konec tedna dodal še dve uvrstitvi na stopničke. "Bilo je težko, Emil mi je ušel na zadnjem vzponu, vedel sem, da je tudi Simon blizu in v ciljnem šprintu sem se moral res potruditi, da sem zadržal tretje mesto," je povedal as, ki je v bogati in dolgi karieri v svetovnem pokalu dosegel že neverjetnih 95 zmag in letos doživlja drugo pomlad: "Sezona poteka veliko bolje, kot sem pričakoval. Zelo konstantno. To moram zadržati z dobrim treningom. Tudi za božične praznike bom čas izkoristil za trening na Norveškem."

Vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala je zadržal francoski zvezdnik Martin Fourcade, drugi ostaja Björndalen in tretji Schempp. Bauer kot najboljši Slovenec na 32. mestu ima 81 točk, 16 več od Jakova Faka, ki je 37.

Ne spreglejte