Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2013,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sankanje

Nedelja, 17. 11. 2013, 17.12

8 let

Fischnaller prekinil zmagoslavje Nemcev, Slovenca izpadla v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemški sankači na umetnih progah v lanski sezoni svetovnega pokala niso zmagali le na eni tekmi, v novi sezoni pa so bili poraženi že na prvi v Lillehammerju.

Nemcem je zmago presenetljivo preprečil 20-letni Južni Tirolec Dominik Fischnaller, ki se je veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu in pa tudi rekorda olimpijske proge.

Drugo in tretje mesto sta zasedla Nemca David Müller in Felix Loch, četrti pa je bil legendarni Italijan Armin Zoggeler, ki bo v Sočiju nastopil že na svojih šestih olimpijskih igrah, v svetovnem pokalu pa je že 99-krat stal na stopničkah zmagovalnega odra, 55-krat na najvišji.

"Tudi zame je zmaga popolno presenečenje. Niti sanjal nisem, da bi lahko premagal take ase, kot so Müller, Loch in Zöggeler. Armin mi z nasveti veliko pomaga, res sem lahko zadovoljen, da imam takega reprezentančnega kolega. Zasluge za mojo zmago gredo tudi njemu," je bil po zmagi zadovoljen Fischnaller.

Sodeč po prvih rezultatih, se slovenskima tekmovalcema Daneju Navrbocu in Tilnu Siršetu v lovljenju norme za olimpijske igre ne obeta nič dobrega, saj sta bila oba daleč od uvrstitve na nedeljsko tekmo. Navrboc je v kvalifikacijah zasedel 29. mesto, od nedeljske tekme pa ni bil daleč le po uvrstitvi, ampak je za 17. mestom, ki mu bi prineslo nedeljski nastop, dosti zaostal tudi časovno. Na startu je bil sicer zelo dober, nato pa je izgubljal čas iz metra v meter. Še slabši je bil Sirše, v konkurenci 50 tekmovalcev je zasedel 42. mesto.

"Letos se pozna, da bodo na sporedu olimpijske igre. Konkurenca je izredno številčna in tudi kakovostna. Midva s Tilnom od tekme v Lillehammerju nisva veliko pričakovala, saj te proge nisva poznala. Sam sem že na treningu imel veliko problemov, ki jih nikakor nisem mogel odpraviti. Tako lahko rečem, da je tudi rezultat nekako realen. Več si obetam od naslednje tekme v Iglsu, ki je skupaj s Park Cityjem moja najljubša proga," je dejal Navrboc, ki upa, da bo nastopil tudi na olimpijskih igrah. Normo A (uvrstitev med 16 najboljših v tekmi svetovnega pokala) bo težko izpolnil, računa pa da si bo Soči zagotovil z normo B (trikrat uvrstitev med najboljših 30, tukaj se pri uvrstitvi gleda samo tri sankače na državo). Podobne želje ima tudi Sirše.

Ne spreglejte