Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
9. 12. 2015,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros

Sreda, 9. 12. 2015, 21.51

8 let

Filip Flisar: poškodovati smuči, a z dobrim razlogom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Potem ko se je pretekli teden osmič v karieri zavihtel na stopničke za zmagovalce, svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar nestrpno pričakuje dvojni francoski program.

"Snega tukaj res ni prav veliko. A organizatorji so nekako nametali zadostne količine na progo. Žal je na njej tudi kar nekaj kamenja, kar ni dobro za smuči, še manj pa za serviserje," po uspešnem treningu v Val Thorensu, kjer se bo s četrtkovimi kvalifikacijami ter nato dvema tekmama (v petek in soboto) nadaljevala sezona svetovnega pokala v smučarskem krosu razmišlja Filip Flisar, prepričan o tem, da se serviserju za dodatno delo lahko oddolži s kakovostnim rezultatom. Če bo že poškodoval smuči, želi to početi z dobrim razlogom.

Doslej je upal, zdaj ve

V Francijo je 28-letni Mariborčan pripotoval z odlično popotnico. Na uvodni tekmi nove sezone svetovnega pokala v Montafonu v Avstriji se je namreč zavihtel na tretje mesto. Klasično negotovost pred prvo tekmo je tako nadomestila okrepljena samozavest. "Upal in verjel sem, da sem dobro pripravljen. Zdaj vem! Na smučeh se dobro počutim. Kdor me pozna, ve, da sem v takšnem stanju tudi najbolj nevaren na tekmah," pripoveduje aktualni svetovni prvak v atraktivni disciplini iz družine smučanja prostega sloga.

Ključni bodo skoki

V Val Thorensu sicer Flisar ni nikoli pretirano blestel. V šestih nastopih se je najvišje zavihtel letošnjega januarja, ko je bil dvanajsti. Tokrat želi preseči ta rezultat, ob tem pa se dobro zaveda, kje se skriva ključ do uspeha. Ocenjuje namreč, da bodo na razplete v izločilnih bojih vplivale predvsem predstave pri skokih.

"Kdor jih bo znal 'požirati', kar pomeni, da ga ne bo odneslo previsoko in predaleč, bo v lepi prednosti. Verjamem, da se tudi pri mojem smučanju prav na tej ravni skriva največ rezerv," pravi nekdanji alpski smučar, ki je na prvi tekmi podrobno spremljal tudi konkurenco. Kakšno presenečenje? "Večinoma prevladujejo znani obrazi. Nekoliko me je presenetila le odlična vrnitev Kanadčana Delbosca," odgovarja Filip.

V italijanski družbi do leta 2018

Na novo sezono se je dvakratni olimpijec zaradi proračunske in organizacijske podhranjenosti slovenske reprezentance pripravljal z italijansko ekipo. Ocenjuje, da je s tem našel pravo delovno okolje in partnerstvo z obojestranskim zadovoljstvom. "To ni bila zgolj rešitev za letos. Upam, da bomo skupaj delovali tudi v prihodnje," poudarja Flisar, ki ob tem ne skriva, da namerava v karavani smučarskega krosa vztrajati še tri sezone. Načrt vključuje tudi nastop na olimpijskih igrah leta 2018 v Pjongčangu, kjer želi kolajni s svetovnega prvenstva in X-iger ter malemu kristalnemu globusu dodati še edino manjkajoče odličje.

Ne spreglejte