Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
7. 1. 2015,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Filip Flisar

Sreda, 7. 1. 2015, 15.44

8 let

Filip Flisar po peti bolezni lačen tekem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S četrtkovimi kvalifikacijami v krosu bo slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar prekinil skoraj enajstmesečni tekmovalni post.

Potem ko je specialist za smučarski kros Filip Flisar zaradi poškodbe, ki jo je staknil ob padcu na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, izpustil sklepni del sezone 2013/14, tudi v novi še ni dobil priložnosti za dihanje s tekmovalnimi pljuči. Nastopu na prvi tekmi v Nakiski se je odpovedal, saj se je želel pripraviti na evropski začetek sezone, kar pa je bil račun brez krčmarja, saj so preizkušnje v Val Thorensu in Innichenu zaradi pomanjkanja snega organizatorji odpovedali.

Po kar 322 dnevih čakanja se bo ta teden vendarle znova pognal iz štartnega bloka. "Res je že čas, da se po številnih treningih končno preizkusim tudi na pravi tekmi. To je bistvo mojega športnega poslanstva," pred četrtkovimi kvalifikacijami za prvo tekmo v Val Thorensu pripoveduje 27-letni Mariborčan in dodaja: "Čutim, da sem dobro pripravljen. Vem pa, da je lahko ta občutek tudi zavajajoč. Kje sem, bo pokazala šele tekma."

Prebolel peto bolezen

Čeprav decembra v Kanado ni potoval zaradi prenatrpanega urnika, pa svoje odločitve po odpovedi tekem v Franciji in Italiji ni obžaloval. Prav takrat se je namreč okužil z virusom pete bolezni, s katero se sicer srečujejo predvsem otroci, odraslim pa povzroča precejšnje težave. Flisar ni bil izjema."Uf, mislil sem, da me bo pobralo. Še dobro, da nisem potoval v Kanado. Za nekoliko ostarele veljake Mednarodne smučarske zveze bi bil lahko usoden," je svojemu humorju ostal zvest dvakratni olimpijec, ki zdaj upa, da je po pestrem letu 2014 bonus zdravstvenih težav dokončno izpolnjen.

"Pomembno je, da sem se vrnil na smuči. Res je sicer, da pogoji za trening niso bili prav idealni. Ne spominjam se, kdaj sem nazadnje na ledeniku treniral tik pred božičem. A nekako sem se znašel. Ponavljam, menim, da sem dobro pripravljen na prvo tekmo," razmišlja pred svojo sedmo sezono v svetovnem pokalu.

Francozi se držijo zase

Flisar je v Val Thorensu, kjer bosta na sporedu dve tekmi, v preteklosti že nastopal, a brez večjega uspeha. Slabša statistika ga vseeno ne skrbi, saj ne verjame, da mu kakšna proga v svetovnem pokalu izrazito ne bi ležala. "Kdor želi dober rezultat, mora blesteti na vseh progah. Nisem izbirčen. Jasno, na določenih terenih sem boljši, na drugih nekoliko manj. Za progo v Val Thorensu lahko rečem, da je nekoliko dolgočasna. Ne ponuja pravih užitkov, a to ne zmanjšuje motiviranosti," trdi zmagovalec štirih tekem svetovnega pokala.

Ob vprašanju o konkurenci pravi, da kakšnih posebnosti ne pričakuje. "Sami stari znanci. Vsi se med seboj dobro poznamo," poudarja Filip, ki se je ob tem spomnil tudi francoskega terceta Jeana Frederica Chapuisa, Arnauda Bovolento in Jonahtana Midola, v športni javnosti znanega po sumljivem in nekaznovanem prirejanju smučarskih oblačil na olimpijski tekmi. "Hja, fantje se držijo malce bolj zase," pravi Flisar, ob katerem se bo po prve točke v sezoni podal tudi njegov rojak Blaž Ogorelc.

Ne spreglejte