Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 12. 2015,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Filip Flisar Blaž Ogorelc

Sobota, 12. 12. 2015, 15.16

8 let

Filip Flisar: Kros ni alpsko smučanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na tretji tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu in drugi v Val Thorensu se Filip Flisar ni uvrstil na stopničke, s 17. mestom je nastopil slabše od pričakovanj.

Tokrat je izpadel že v svoji prvi vožnji, v kateri je zaostal tudi za rojakom Blažem Ogorelcem, ki je na koncu z 11. mestom izenačil svoj najboljši izid v svetovnem pokalu.

"Ni nobene panike oziroma pretiranega razočaranja. Kros pač ni alpsko smučanje, da bi bili najboljši vedno pri vrhu, pri nas je veliko odvisno tudi od drugih stvari, ne samo od dobrega smučanja. Danes se mi ni posrečilo, boj za Blažem je bil hud, med drugim sva tudi trčila in oba izgubila hitrost. Ni se izšlo, a to ne bo vplivalo na mojo samozavest. Vem, da dobro smučam, vem, da sem dobro pripravljen. Danes so bili drugi boljši, moram reči, da se mi je poznala utrujenost s prve tekme, a to ni izgovor. Verjamem, da bom v Innichenu, če tekma naslednji teden sploh bo, spet na zmagovitih tirnicah," ni bil pretirano razočaran Flisar, ki je tudi pohvalil mladega Ogorelca: "Blaž je dober smučar, če bo dobro treniral lahko pride v svetovni vrh."

Bil je razočaran, a moral bi biti zadovoljen

Ogorelc je v osmini finala v svoji skupini zasedel drugo mesto, v četrtfinalu pa je bil v skupini, v kateri je bil razred zase poznejši zmagovalec, olimpijski in nekdanji svetovni prvak ter zmagovalec svetovnega pokala, Jean Frederic Chapuis, tretji.

"Blaž je sicer startal zelo dobro, a v sredinski sekciji mu je poleg Francoza ušel še en konkurent in tako je v svoji skupini končal kot tretji. Na koncu je bil kar malce razočaran, a če podrobneje pogledamo, moramo biti zadovoljni. Slovenija kljub mali ekipi konkurira velesilam, to je lepo videti. Da je bil Blaž pred Filipom je dokaz, da je tudi on zelo dobro pripravljen," je dogajanje pospremil Luka Krajnc, glavni trener reprezentance.

Zmagovalec je bil najhitrejši že v kvalifikacijah

Kot že rečeno, je tekmo pri moških dobil Francoz Jean Frederic Chapuis (najhitrejši je bil že v kvalifikacijah, v katerih je bil Flisar 9., Ogorelc pa 24.) pred Avstrijcem Thomasom Harasserjem in vodilnim v svetovnem pokalu in zmagovalcem prvih dveh tekem Kanadčanom Christopherjem Delboscom. Kanadčan ima skupno zdaj 260 točk, njegov rojak Brady Leman jih ima 180, Chapuis 170, Flisar pa je nazadoval na često mesto, v njegovi zbirki je 154 točk. Ogorelc je s 40 točkami na 21. mestu.

Pri ženskah je bila najboljša Švedinja Anna Holmlund pred Francozinjo Alizee Baron in Avstrijko Andreo Limbacher.

Ne spreglejte