Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2011,
17.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Filip Flisar

Nedelja, 18. 12. 2011, 17.17

8 let

Faričeva in Flisar spet uspešna na Južnem Tirolskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Smučarji prostega sloga so ta konec tedna na Južnem Tirolskem nastopili na dveh tekmah svetovnega pokala. Uspešna sta bila tudi slovenska predstavnika.

Slovenska tekmovalca sta na progi Haunold dobro začela že kvalifikacijske boje in oba postavila deseti čas. V finalnih vožnjah sta slovenska smučarja spet nabrala nove točke svetovnega pokala, za napredovanje v naslednji krog pa jima je zmanjkalo nekaj športne sreče.

Faričeva je bila na koncu 15., Flisar pa 18. Pri ženskah je bila najboljša Kanadčanka Kelsey Serwa pred Švicarkama Sanno Luedi in Katrin Müller, pri moških pa je zmaga odšla v Avstrijo z Andreasom Mattom, drugi je bil Rus Igor Korotkov, tretji pa Švicar Alex Fiva. Skupno je pri moških v vodstvu Korotkov s 160 točkami, Flisar je s 37 na 13. mestu, pri ženskah pa ima zmagovalka prvih dveh tekem Serwa poln izkupiček 200 točk, Faričeva je na 17. mestu z 38.

Faričeva: štart spet ni bil najboljši

"Ne bom rekel, da sem z včerajšnjim rezultatom zadovoljen, recimo, da je bil rezultat soliden. Danes pa seveda ne morem biti zadovoljen. Toda preizkušal sem nove smuči, malo sem testiral stvari, prišel do dobrih zaključkov in tega sem zelo vesel. Uvod v sezono mogoče ni bil tako dober, toda to progo zares sovražim. A če sem na tej progi prišel do teh rezultatov, bom v nadaljevanju sezone zagotovo še boljši," je prvi konec tedna v svetovnem pokalu ocenil Flisar.

"Zadovoljna sem, da sem bila včeraj med šestnajsterico, saj smo dekleta zelo izenačena. Danes sem dobro smučala v kvalifikacijah, a štart spet ni bil najboljši. Eno tekmico sem prehitela, potem pa bi morala nekaj več tvegati. Glede na poškodbo rame in vse, kar se dogaja, ter koliko treninga sva imela s Filipom, mislim, da sva se izkazala," pa je dejala Faričeva.

Svetovni pokal v krosu se bo za smučarje nadaljeval 7. januarja v avstrijskem St. Johannu.

Ne spreglejte