Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 2. 2015,
16.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Oslo biatlon

Četrtek, 12. 2. 2015, 16.17

7 let, 12 mesecev

Fak najhitrejši v teku, vendar z dvema zgrešenima streloma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak v Oslu ni nadaljeval niza dveh zaporednih zmag, a bil vseeno odličen. V tekmi svetovnega pokala na 20 kilometrov je zasedel četrto mesto.

Šestič v sezoni in 36. v karieri je bil najboljši Francoz Martin Fourcade, z zaostankom 14,2 sekunde je drugo mesto zasedel Rus Jevgenij Garaničev, tretji pa je bil Ukrajinec Sergej Semenov, zaostal je 48,8 sekunde.

Fak je nastop začel izjemno, saj je ob stoodstotnem streljanju na prvi postaji, kar je sicer uspelo narediti tudi večini največjih tekmecev, tekel zelo hitro in ob odhodu v drugi krog zasedal prvo mesto. Njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem, Norvežanom Johannesom Thingnesom Boejom, je takrat znašala 6,9 sekunde. Žal prvo streljanje v stoje ni bilo tako uspešno, saj je zgrešil tretjo tarčo in tako izgubil kar nekaj mest, na tretji postaji pa je bil znova odličen in napredoval na peto mesto. Zadnji strelski nastop se je končal z minuto pribitka.

"Žal je Jakov delal res drobne napake"

O njegovem izjemnem tekaškem nastopu priča tudi dejstvo, da je peto mesto osvojil Švicar Benjamin Weger, ki je bil na strelišču stoodstoten, a je za slovenskim biatloncem na koncu zaostal 11 sekund.

"Kakor ste videli, je konkurenca zares pestra in za kaj več bi moral zadeti vse. Lahko bi bil celo kaj višje z enim zgrešenim strelom, a tako je, to je biatlon. Navkljub temu, da sem dvakrat naredil napako, mislim, da sem izvlekel kar dobro uvrstitev. Čeprav sem bil danes zelo hiter na smučeh, pa bomo videli, kako bo na sprintu. Človek se ne počuti tako dobro vsak dan, tako da bomo videli, kaj se bo zgodilo," je dejal Fak.

Glavni trener Uroš Velepec je o nastopu Faka povedal: "Četrto mesto je fantastičen rezultat. Žal je Jakov delal res drobne napake. Oba zgrešena strela sta bila blizu, malo v desno in dol na rob. Ampak, kakor smo rekli, nekaj fantov res leti, zelo so hitri, Jakov pa je bil danes celo najhitrejši. A če ni ničle, težko prideš na vrh."

Klemen Bauer je zgrešil kar osem strelov in bil 85., Rok Tršan pa je s šestimi zgrešenimi streli zasedel 90. mesto. Peter Dokl ni nastopil.

V soboto bo v Oslu naslednja tekma, in sicer sprint.

Ne spreglejte