Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2023,
15.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

tek na smučeh Eva Urevc

Torek, 14. 3. 2023, 15.00

1 leto, 1 mesec

Tek na smučeh, šprint, Drammen

Eva Urevc po padcu v kvalifikacijah samo 27.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Eva Urevc | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Eva Urevc je v kvalifikacijah šprinterske tekme v smučarskem teku za svetovni pokal v norveškem Drammnu zasedla 27. mesto in se uvrstila med trideseterico finalistk. Urevčeva je nastopila v prvi četrtfinalni skupini, kjer pa se je njen nastop zaradi padca tudi končal.

V kvalifikacijah je edina Slovenka na Norveškem zasedla 27. mesto, nato pa je tekla v prvi četrtfinalni skupini ob Kristine Stavaas Skistad in Marii Hartz Melling z Norveške, Moi Lundgren s Švedske ter Anne Kyllonen in Eevi-Inkeri Tossavainen s Finske.

Urevčeva je začela taktično zelo zrelo, vseskozi je držala stik z najboljšimi, žal pa se je na zadnjem ovinku pred prihodom na zadnji vzpon vse zapletlo. Po notranji strani je s tretjega mesta želela zapeljati mimo tekmic, a je naletela na ledeno ploščo, ki jo je spodnesla in je žal padla ter polomila palico, s tem pa so se razblinile tudi sanje o vrhunski uvrstitvi v Drammnu, potem ko se se tekmice odpeljale naprej, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"Danes sem bila zrela za polfinale, a dan se je žal končal kot se je"

"Zelo dobro sem se počutila. Res sem imela moč za zadnji vzpon, a na žalost so padci del našega športa. Na žalost. Taktiko sem si postavila že pred tekmo, da se držim malce v ozadju in da Kristine narekuje tempo. Manjša napaka je bila na vrhu vzpona, a vedela sem, da z dobrim prihodom lahko pridem zraven in potem napadem na zadnjem vzponu. Če ne bi bilo padca, bi bilo zagotovo veliko bolje. Danes sem bila zrela za polfinale, a dan se je žal končal kot se je. Padec ni bil ne moja krivda, ne krivda sotekmovalk. Enostavno sem iz bolj mehkega snega prišla na ledeno ploščo. Zagrabilo mi je smučko, nisem se mogla rešiti in sem padla," je nesrečni dogodek opisala Eva Urevc. 

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Falunu, kjer se bodo ekipi pridružili Miha Šimenc, Vili Črv in Miha Ličef ter v ženski konkurenci Anja Mandeljc.

Preberite še:

Ragnhild Gloeersen Haga
Sportal Ragnhild Gloeersen Haga zmagala na 50 km v Oslu
Ne spreglejte