Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2019,
18.56

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

5

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Tilen Bartol Rok Justin Anže Semenič Anže Lanišek Anže Lanišek Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc smučarski skoki Engelberg

Sobota, 21. 12. 2019, 18.56

4 leta, 4 mesece

Engelberg, kvalifikacije in tekma

Peter Prevc s skoki ni zadovoljen, a nekaj ga je vendarle razveselilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

5

Peter Prevc | Peter Prevc je v Engelbergu osvojil 12. mesto, zmage pa se je razveselil Poljak Kamil Stoch. | Foto Sportida

Peter Prevc je v Engelbergu osvojil 12. mesto, zmage pa se je razveselil Poljak Kamil Stoch.

Foto: Sportida

Poljak Kamil Stoch (135 m, 288.7) je veliki zmagovalec šeste posamične preizkušnje v smučarskih skokih v tej sezoni. Od štirih Slovencev v finalu tekme v švicarskem Engelbergu sta se najbolje odrezala brata Peter in Domen Prevc, ki sta zasedla 12. oz. 13. mesto. Tilen Bartol je bil zaradi neustreznega dresa že pred prvo serijo diskvalificiran.

Semenič ostale brez tekme, Bartol zaradi dresa prav tako

Na tekmo se je prebilo šest Slovencev, v kvalifikacijah je z 58. mestom obtičal zgolj Anže Semenič. A je tik pred prvo serijo odpadel še en Slovenec, Tilen Bartol je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran, kar je že peta diskvalifikacija v slovenskem taboru v tej sezoni.

Starejši Prevc z 18. napredoval na 12. mesto

V prvi seriji je najbolj kazalo Domnu Prevcu (134,5/130,0 m; 261,3), ki je bil na 9. mestu, a je v finalu izgubil nekaj mest in obračun s starejšim bratom. Peter Prevc (131,0/134,5 m; 261,8), ki je bil po prvi seriji 18., je z boljšim drugim skokom napredoval na 12. mesto. S samimi skoki ni bil najbolj zadovoljen, toliko bolj pa ga je zadovoljil rezultat.

Domen Prevc je tekmo končal na 13. mestu in pridobil samozavest za nadaljevanje sezone. | Foto: Sportida Domen Prevc je tekmo končal na 13. mestu in pridobil samozavest za nadaljevanje sezone. Foto: Sportida

"V prvi seriji sem naredil manjšo napako, preveč sem bil skoncentriran na to, kaj moram popraviti in potem sta mi smučki ušli. Vesel pa sem, da sem v finalni seriji naredil zelo, zelo dober skok in sem napredoval po lestvici," je za uradno spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal Peter Prevc, takole pa ga je dopolnil Domen: Po diskvalifikaciji v Klingenthalu sem zdaj veliko bolj samozavesten. Uspela sta mi dva dobra skoka, tu v Engelbergu, ki sta pomembna predvsem zato, da lažje nadaljujem s sezono."

Anže Lanišek (124,0/123,0 m; 241,4) je bil na koncu 24., Rok Justin (122,5/119,0 m; 229,8) pa 28.

Timi Zajc je z 31. mestom v prvi seriji za las zgrešil finale.

Trener Bertoncelj ni najbolj zadovoljen

Glavni trener Gorazd Bertoncelj z izkupičkom ni bil najbolj zadovoljen. "Z današnjim dnem ne moremo biti ravno najbolj zadovoljni, saj nihče ni končal med deseterico najboljših. Zadovoljni smo z Domnom Prevcem, ki je naredil dva zelo soldina skoka in mu je po dolgem času uspel vzpodbuden dosežek. Peter je v finalu naredil odličen skok, žal s slabim doskokom, kar ga je stalo deseterice. Anže je dvakrat skočil zelo povprečno. Čestitke tudi Roku za ponovne točke."

Poljak Kamil Stoch je zmagal prvič v tej sezoni. | Foto: Reuters Poljak Kamil Stoch je zmagal prvič v tej sezoni. Foto: Reuters

Prva zmaga Stocha v tej sezoni

V boju za zmago je Stoch (138,0/136 m; 288,7) ubranil vodstvo po polovici tekme, drugi je bil Avstrijec Stefan Kraft (134,5/137,5 m; 287,0), ki bo jutri spet oblekel rumeno majico vodilnega, tretji pa Nemec Karl Geiger (133,5/135,0 m; 277,6).

Anže Lanišek
Sportal Veter odpihnil kvalifikacije v Engelbergu
Domen Prevc
Sportal Slovenske težave z dresi: Še sami ne vemo povsem, kako se obrniti #video

Jutri bo v Engelbergu na sporedu še ena individualna preizkušnja. Po njej bo znana tudi slovenska zasedba za novoletno turnejo, ki jo bo zaradi skromnih rezultatov po dolgem času izpustil japonski veteran Noriaki Kasai. Izpustiti jo bo moral tudi Nemec Severin Freund, ki po poškodbi še ni pripravljen na vrnitev.

Engelberg, kvalifikacije

 
Noriaki Kasai
Sportal Noriaki Kasai po dolgem času brez novoletne turneje
Severin Freund
Sportal Freund prečrtal novoletno turnejo
Ne spreglejte