SiolNET. Sportal Zimski športi
1,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Državno prvenstvo v smuku (m, ž)

Preobrat: Ilka Štuhec diskvalificirana, naslov Niki Tomšič

1,79

termometer

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec je po diskvalifikaciji ostala brez zmage. | Foto: Guliverimage
Ilka Štuhec je po diskvalifikaciji ostala brez zmage. Foto: Guliverimage

Najboljši slovenski smučarji so se danes na Peci pomerili še za naslove državnih prvakov v superveleslalomu. Do naslova v članski kategoriji sta prišla Martin Čater in Nika Tomšič, potem ko je bila prvotna zmagovalka Ilka Štuhec diskvalificirana.

Slovenski smučarji so se na Peci pomerili še za naslove državnih prvakov v hitrih disciplinah. Že včeraj smo dobili najboljše smukače v državi. V moški konkurenci sta si naslov razdelila Martin Čater in Miha Hrobat. Na najnižjo stopničko je stopil Nejc Naraločnik. Čater je prišel do svojega devetega naslova državnega prvaka, petega v superveleslalomu.

V ženski konkurenci je pričakovano najboljši čas postavila Ilka Štuhec, ki je bila boljša od Neje Dvornik in Ane Bokal.

Danes je bil na vrsti še superveleslalom. V ženski konkurenci je prišlo do presenečenja, saj je do naslova prišla Nika Tomšič. Prva favoritinja Ilka Štuhec pa je bila diskvalificirana. Drugo in tretje mesto je ponovno pripadlo Neji Dvornik in Ani Bokal.

V moški konkurenci si je drugi naslov v dveh dneh privozil Martin Čater. Tokrat je srebrno medaljo odnesel mladi Rok Ažnoh, tretji čas tekmovanja pa je postavil Klemen Kosi.

DP smuk | Foto: Smučarska zveza Slovenije Foto: Smučarska zveza Slovenije

V ženski konkurenci je danes tekmovalo 35 tekmovalk, v moški pa 79 tekmovalcev.

Na Peci bodo v okviru DP v petek izpeljali še tekmovanje v alpski kombinaciji. V nedeljo pa bodo na Mariborskem Pohorju izpeljali slaloma.

Gre za prestavljena slaloma, ki bi morala biti prejšnjo soboto v Kranjski Gori. Veleslalomska naslova sta osvojila Neja Dvornik med članicami in Žan Kranjec med člani.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin