Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 12. 2011,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Šinkovec Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Robert Kranjec

Sobota, 3. 12. 2011, 11.53

8 let

Druga zmaga Koflerja, Damjan deseti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstrijec Andreas Kofler (279,3 točke; 105,0/98,0 m) je po zmagi v Kuusamu na najvišjo stopničko stopil tudi v Lillehammerju. Najboljši Slovenec je bil Jernej Damjan na 10. mestu (233,7; 97,5/82,5).

V finalni seriji je nastopila še trojica Slovencev, Robert Kranjec (226,0; 92,0/88,0) je bil 16., Jure Šinkovec 22. (220,5; 88,5/83,5), Peter Prevc pa 24. (218,4; 91,5/84,5).

Andreas Kofler je zmagovalec tudi druge tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni. V norveškem Lillehammerju je Avstrijec dominiral v prvi seriji, ko je pristal pri rekordu skakalnice 105,0 metra. Z veliko prednostjo je finalu rutinirano obranil prednost in se razveselil osme zmage v karieri, druge zaporedne. Najbolj sta se mu uspela približati Nemec Richard Freitag na drugem in Poljak Kamil Stoch na tretjem mestu. Pod pričakovanji sta nastopila Avstrijca Gregor Schlierenzauer in Thomas Morgenstern na šestem oziroma dvanajstem mestu.

Po prvi seriji je odlično kazalo tudi slovenskim skakalcem, saj je Jernej Damjan zasedal peto mesto, Robert Kranjec je bil 17., Peter Prevc 18. in Jure Šinkovec 20. V finalni seriji so žal vsi slovenski skakalci, podobno kot v Kuusamu, izgubili nekaj mest, izjema je bil Kranjec. Slednji je napredoval za eno mesto. Največ je obetal Damjan, a je 28-letnik podlegel pritisku in prvo preizkušnjo v Lillehammerju zaključil na desetem mestu. Šinkovec je bil 22. in Prevc 24. "S svojimi nastopiti in z uvrstitvijo sem zadovoljen, čeprav sem imel v drugi seriji kar nekaj smole. Imel sem namreč slabše pogoje kot skakalci okoli mene. Tako pač je," je dejal Damjan, ki mu bo rezultat velika spodbuda za naslednje tekme: "Stvari bodo jutri približno enake. Želim si le, da nam bo vreme dovoljevalo izvedbo tekme. Če bi tako pihalo, kot je danes, bi bilo težko na veliki skakalnici izpeljati tekmo."

"V finalni seriji smo od Jerneja pričakovali več, vendar je imel slabše pogoje. Tisti, ki so bili med deseterico, je imel največ plusa ravno Jernej. Deseto mesto je vsekakor dober rezultat. V drugi seriji so ga fantje tehnično nekoliko 'pobiksali', vendar je bilo zaletno mesto nizko, poleg tega pa se je vreme tudi spreminjalo nad hrbtiščem. Bilo je zelo težko. Sicer pa sem zadovoljen z nastopom vseh štirih," je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Ne spreglejte