Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
15. 1. 2014,
20.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rogla

Sreda, 15. 1. 2014, 20.27

8 let

Domač teren in postavljavec proge: uspeh deskarjev zagotovljen (foto)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto bo na Rogli paralelni veleslalom za svetovni pokal v deskanju na snegu. Na prizorišču izvajajo še zadnja dela, da na tekmi ne bo nobenih težav.

Prizorišče na Rogli je kljub precej neugodnim vremenskim razmeram pripravljeno na obisk najboljših deskarjev na svetu. Tekma je potrjena, tudi predstavniki FIS so z videnim zadovoljni, tako je vse nared za sobotne obračune. Nastopilo bo 123 tekmovalcev iz 22 držav. Kvalifikacije se bodo začele ob 9.30, finalni boji pa ob 13.30.

Progo bo postavil slovenski trener Peter Kotnik

Slovenski tekmovalci, nastopilo jih bo kar 13, bodo imeli poleg domačega terena še eno prednost. Progo bo postavil trener slovenske ekipe Peter Kotnik. "Rad bi se zahvalil Rogli, da bomo glede na ekonomske in vremenske razmere tekmo, na kateri bo nastopilo 10 slovenskih fantov in tri dekleta, sploh lahko izvedli. Za postavljavca so me določili že pred sezono, progo pa bom postavil glede na nekaj zadnjih treningov. Mislim, da bodo imeli naši deskarji s tem še nekaj dodatne prednosti," je dejal Kotnik, ki od sobotnih nastopov veliko pričakuje: "Imamo številčno ekipo, pri fantih pričakujemo vsaj stopničke, če že ne zmage. Pri dekletih bi bil za nas velik uspeh uvrstitev v finale, morda pa še kakšen korak naprej in uvrstitev med osmerico najboljših."

Eden od adutov za stopničke, ki jih omenja Kotnik, je prav gotovo Rok Marguč, ta jih je letos z dvema četrtima mestoma že dvakrat za las zgrešil. "Glede na to, da sem bil v tej sezoni že dvakrat četrti, bi rad naredil korak naprej. Če mi to uspe pred domačim občinstvom, bi bil zelo zadovoljen," pravi Celjan, ki ga Rogla spremlja že od deskarskih začetkov. Poleg Marguča se bo za zmago prav gotovo bojeval tudi Žan Košir, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Med dekleti največ pričakujejo od Glorie Kotnik, ki je letos že dosegla največji uspeh v karieri. "Treme na domačem terenu ne bo, kvečjemu večja motivacija. Na Rogli sem veliko trenirala in prav ti treningi so me pripeljali do letošnjega najboljšega rezultata. Upam, da se bo razvijalo v pravi smeri tudi na prihodnjih tekmah. Sprva se bom osredotočila na tekmo na Rogli, potem na olimpijske igre," pravi Kotnikova, ki je bila na decembrski tekmi v Carezzi deveta.

Ne spreglejte