Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
27. 2. 2017,
11.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

pokal Vitranc Štefan Hadalin Žan Kranjec Žan Kranjec Klemen Bergant

Ponedeljek, 27. 2. 2017, 11.07

6 let, 7 mesecev

Diši po Vitrancu z lepotno napako

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

"Vse je pod nadzorom. Tekma bi lahko bila jutri," sporočajo organizatorji tradicionalnega pokala Vitranc (4. in 5. marec), na katerega se osrednji del slovenske reprezentanca pripravlja v Reiteralmu. Kot kaže, bo ob koncu tedna vse skupaj pričakal dež.

Vse kaže, da bodo dežniki del (obvezne) navijaške opreme na 56. pokalu Vitranc. | Foto: Sportida Vse kaže, da bodo dežniki del (obvezne) navijaške opreme na 56. pokalu Vitranc. Foto: Sportida

Pokal Vitranc s klasičnim (vele)slalomskim programom v Kranjski Gori oziroma Podkorenu že lep čas ni ogrožen. Tudi napoved padavin sredi tedna organizatorjem ne povzroča skrbi. Vsi dozdajšnji ukrepi na progi so namreč prinesli želene učinke. Snežna podlaga je v celoti kakovostno pripravljena, izkušena ekipa na progi pa pripravljena na zadnja dela, s katerimi bodo "odgovarjali" naravi.

"Tekma bi lahko bila na sporedu že jutri," zagotavlja vodja tekmovanja Aleš Vidic, ki je ob koncu tedna s sodelavci vodo vbrizgal tudi v zgornjo veleslalomsko strmino, tako da je zdaj celotna proga povsem pripravljena. "Zdaj čakamo na padavine, ki naj bi bile tako snežne kot deževne. Večjih presenečenj ne pričakujemo," je zadovoljen Vidic.

Čaka nas deževni Vitranc  Martin Čater se bo po uspehih v hitrih disciplinah preizkusil tudi na podkorenskem veleslalomu. | Foto: Sportida Martin Čater se bo po uspehih v hitrih disciplinah preizkusil tudi na podkorenskem veleslalomu. Foto: Sportida

Za popolno kuliso bi si Kranjskogorčani želeli sončnega konca tedna, a se po vseh razpoložljivih vremenskih napovedih njihove želje ne bodo uresničile.

"Žal kaže na nič kaj prijetno vreme. V soboto pričakujemo oblačno vreme s kakšno kapljo. Več dežja naj bi bilo v noči na nedeljo. Slalomska preizkušnja pa utegne biti zelo mokra," o pokalu Vitranc z lepotno napako razmišlja vodja tekmovanja, ki pa zagotavlja, da padavine ne morejo ogroziti kakovostne izvedbe.

"Bolj nas skrbi zaradi gledalcev, saj je jasno, da bo v primeru dežja obisk slabši. Tudi vzdušje med tekmovalci in vsemi prisotnimi bo seveda slabše. A z vremenom se ne da boriti. Naša naloga je, da pripravimo progo," dodaja Vidic.

Po tekmovalne obrate v Reiteralm

Kakovost proge naj bi na uradnem preizkusu tekmovalne strmine v petek dopoldan preizkusili tudi vsi udeleženci sobotnega veleslaloma. Med njimi tudi slovenska vrsta, ki pa si ob tem obeta še trening na vzporedni progi pod sedežnico. Osrednje priprave na domači tekmi glavna aduta Žan Kranjec in Štefan Hadalin v družbi Avstrijcev in Rusov sicer opravljata v Reiteralmu.

"Štefan ohranja visoko raven, Žan pa deluje bolje kot v preteklem tednu. Pripraviti ga moramo do te mere, da se bo brezkompromisno 'vrgel' po vitranški progi," poroča trener Klemen Bergant, ki bo štartna mesta po vsej verjetnosti dopolnil še z Žanom Grošljem, Aljažem Dvornikom, Martinom Čatrom, Miho Hrobatom, medtem ko na poškodovana Jakoba Špika in Miho Kürnerja, ki sicer ni član reprezentance, ne bo mogel računati.

Pokal Vitranc
Sobota, 4. marec 2017
9.30 veleslalom – prvi tek
12.30 veleslalom – drugi tek 
Nedelja, 5. marec 2017
9.30 slalom – prvi tek
12.30 slalom – drugi tek 
Ne spreglejte