Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2017,
16.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Rogla Rok Flander Žan Košir Rok Marguč deskanje

Torek, 24. 1. 2017, 16.32

6 let, 6 mesecev

Deskarski spektakel na Rogli: vrnitev Koširja in slovo Flandra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Rogla deskanje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najboljši deskarji v alpskih disciplinah se bodo ta konec tedna že peto leto zapored zbrali na Rogli, kjer jih v soboto čaka tekma v paralelnem veleslalomu. Po Carezzi, Cortini d'Ampezzo in Bad Gasteinu bo to šele njihova četrta letošnja postaja, od katere si tudi slovenski tekmovalci obetajo precej več, kot so prikazali v tej sezoni.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal generalni sekretar tekme Aleš Slapar, je veliko dela že za organizatorji, danes začenjajo še tehnično pripravo terena, zato ne dvomijo, da jim bo tudi letos tekma lepo uspela in bo do sobote vse pripravljeno.

Program tekmovanja ostaja podoben kot vsa leta. Začel se bo s petkovim žrebom štartnih številk pri smučarskem baru Uniorček, sobotne kvalifikacije bodo potekale med 9. in 11. uro, finalni obračuni pa se bodo začeli ob 13. uri. Oba dneva bo za obiskovalce na Rogli na voljo tudi veliko zabave.

Na Roglo znova prihajajo vsi najboljši svetovni deskarji, razen poškodovanega Rusa Andreja Soboljeva, med tekmovalci bo tudi uspeha željna slovenska vrsta, ki ji letos v odsotnosti Žana Koširja ni šlo vse po načrtih. Na zadnjih dveh tekmah se celo nobenemu od varovancev selektorja Izidorja Šušteršiča ni uspelo uvrstiti v finale, najboljšo uvrstitev je na uvodni tekmi v Italiji s šestim mestom dosegel Rok Marguč.

Marguč: Pustimo se presenetiti

Glavni slovenski adut bo Rok Marguč. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Glavni slovenski adut bo Rok Marguč. Foto: Žiga Zupan/Sportida Ta bo prvi adut tudi na Rogli, kjer je lani prav tako končal na šestem mestu, še vedno pa čaka na svoje prve stopničke pred domačim občinstvom. "Da sem med deseterico, je na Rogli že tradicija, zato verjamem, da se za nadaljevanje tega ni treba bati. Tudi lani sem prav po Rogli dvignil krivuljo rezultatov. Pustimo se presenetiti, morda pa se tokrat le izide," je dejal nekdanji svetovni prvak.

Osmo mesto iz lanske sezone bo branil Tim Mastnak, ki si po sušnem obdobju znova želi vrhunskega rezultata. Kot je dejal, na treningih že vso sezono vozi dobro, zato si želi, da bi tudi sam z dobro vožnjo prispeval k uspešni izvedbi tekme. Vrnitev po lanski poškodbi bo svojevrsten izziv tudi za Glorijo Kotnik, ki verjame, da je že ujela tekmovalni ritem.

Dolgo ni bilo jasno, ali lahko na vrnitev med elito prav na domači tekmi upa Žan Košir, ki pa je danes potrdil, da bo na štartu. Kot je dejal, se je prav zaradi domače tekme odločil, da le stopi na desko. "Malo mi še manjka tekmovalnih občutkov, kako bo šlo, pa bomo videli zelo kmalu. Ne bi pa upal na neke posebne dosežke, ki jih je bila javnost vajena v mojih najboljših sezonah," je bil realen Košir.

Vrhunec bo SP v Sierri Nevadi

Rogla je sicer za slovenske deskarje eden od vrhuncev sezone, čeprav selektor Šušteršič meni, da je glavni izziv marčevsko svetovno prvenstvo v Sierri Nevadi. Skrbi ga ne, saj ve, da vozijo dobro, a je vedno veliko odvisno od dnevne forme, tekem pa je malo. "To se je letos pokazalo, včasih se lahko zalomi, računam pa, da se to ne bo več dogajalo," je dejal vodja stroke. Zaveda se, da so trenutni standardi v slovenskem deskanju visoki, a si želi le to, da bi vsak prikazal svojo najboljšo vožnjo.

Rok Flander se bo od karavane poslovil prav pred domačimi gledalci. | Foto: Vid Ponikvar Rok Flander se bo od karavane poslovil prav pred domačimi gledalci. Foto: Vid Ponikvar

Slovo Flandra

Velja omeniti še to, da se bo na Rogli od tekmovalne kariere poslovil Rok Flander, ki že nekaj časa ni več del deskarskega cirkusa, je pa brez posebnih tekmovalnih ciljev nastopil na zadnji tekmi v Bad Gasteinu. Enako bo tudi na Rogli, kamor bo nekdanji svetovni prvak iz Arose leta 2007 le še enkrat prišel pozdravit svoje nekdanje sotekmovalce.

Ne spreglejte