Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 12. 2011,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jernej Damjan Jurij Tepeš Engelberg

Petek, 16. 12. 2011, 10.30

8 let

Damjan: Malce moram le še zadihati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nova sezona je prinesla več nasmeška na obraz Damjanu, ki je povsem drugače začel sezono kot minula leta. Tepeš, ki je bil v Lillehammerju celo vodilni po prvi seriji, si želi konstantnosti.

"Z uvodom sem delno zadovoljen. Sem sicer prenesel skoke s treningov na tekmo, vendar ne vsakič. Malce smole sem imel le v Lillhemmerju. Počutim se dobro. V Harrachovu sem bil besen nase, da sem rabil štiri dni za skok, ki ga znam narediti. Ta zadnji je bil dober. Sicer pa je tako: bolj ko se približuješ boljšim skokom, bolj vidiš, kaj delaš narobe. Če bom nadaljeval s takšnimi, bom zadovoljen. Na zadnji tekmi sem bil z zelo slabim prvim skokom trideseti. To je dober motiv za naprej. Lažje se sprostim. Malce moram le še zadihati, da bom obakrat skočil tako, kot znam," začetek sezone opisuje Jernej Damjan, ki je zelo vesel, da je Slovenija postala zelo močna tudi kot ekipa: "Vsako tekmo smo štirje v finalu. Sploh ne vem, kdaj se je to zgodilo."

Letošnja sezona se je za Jerneja Damjana začela bistveno bolj spodbudno kot pretekle, v katerih se nekako ni našel. V Lillehammerju je tako prišel do desetega mesta, na zadnji tekmi v Harrachovu pa do enajstega. Dobil je potrditev, da lahko spet skače s tistimi najboljšimi, tudi sam pa poudarja, da je krog favoritov za vidnejše uvrstitve širok. "Na uvodu v sezono smo se lahko prepričali, da je konkurenca močna. Tudi naš Jurij je denimo vodil po prvi seriji. Smo blizu. Sedaj je pred nami Engelberg. Sprva te skakalnice nisem maral, nato pa mi je iz leta v leto bolj prirasla k srcu. Veselim se že te tekme," pravi Damjan.

Vodstva po prvi seriji je bil v Lillehammerju razumljivo vesel Jurij Tepeš - na koncu je bil deveti -, a pravi, da še ni našel tiste prave forme, s katero bi skakal konstantno. "Zelo dobro sem se počutil kot vodilni po prvi seriji. Če se bo še kdaj pokazala priložnost, jo bom z obema rokama zagrabil. Sem pa videl, da lahko pridem med najboljše, a skoki še niso na taki ravni, kot si želim. Za enkrat še veliko niham. Upam, da bom po Engelbergu opravil kakovosten trening in po tem pričakujem malce bolj konstantno formo. So dobri in slabi skoki, a se mi na tekmi prikradejo tisti slabši. Vesel pa sem dejstva, da sem že pred novoletno turnejo prišel do lepega števila točk v svetovnem pokalu," je dejal Jurij Tepeš – trenutno 28. skakalec na svetu.

Ne spreglejte