Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2020,
16.58

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Alex Cisar Lovro Planko Anton Vidmar Janez Marič mlajši člani

Sreda, 11. 3. 2020, 16.58

4 leta, 1 mesec

Hochfilzen, EP za mlajše člane, individualna tekma (moški)

Cisar evropski podprvak, mladinski trener Marič "vesel kot radio"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Alex Cisar - EP junior Hochfilzen | Alex Cisar je odprto EP za mlajše člane v Hochfilznu odprl s srebrno medaljo. | Foto Janez Marič

Alex Cisar je odprto EP za mlajše člane v Hochfilznu odprl s srebrno medaljo.

Foto: Janez Marič

Slovenski biatlonec Alex Cisar je poskrbel za še en odličen dosežek na prvi tekmi odprtega evropskega prvenstva za mlajše člane v avstrijskem Hochfilznu. Na 15-kilometrski posamični tekmi je bil drugi, zaostal je le za zlatim Čehom Vitezslavom Hornigom. V najboljši deseterici sta preizkušnjo končala še Lovro Planko (sedmi) in Anton Vidmar (deveti).

Cisar, Planko in Vidmar so lani na mladinskem svetovnem prvenstvu v Oserblieju osvojili srebro v štafeti in namignili, da so svetla prihodnost slovenskega biatlona, to pa v nadaljevanju svojih kratkih karier samo še potrjevali.

Cisar, ki je v tej sezoni nekaj priložnosti dobil tudi že v članski konkurenci, je v svojo zbirko – na SP leta 2019 je poleg štafetnega srebra osvojil še dve posamični zlati odličji, na letošnjem v Lenzerheideju v Švici pa bron na zasledovalni tekmi – dodal še eno srebrno kolajno.

Cisar in Vidmar strelsko brezhibna, Planko dvakrat mimo

Na odprtem evropskem prvenstvu, ki se je danes začelo v Hochfilznu v Avstriji, je že na prvi tekmi pokazal odlično formo in z brezhibnim strelskim nastopom premoč priznal le prav tako nezgrešljivemu Čehu Hornigu, ki je bil v smučini 29 sekund hitrejši od 19-letnega tekmovalca iz Britofa pri Kranju. Bronasto odličje je šlo v Italijo, osvojil ga je Patrick Braunhofer (+ 1:14,2/0).

"Zadovoljen sem, saj sem spet brez napak opravil na strelišču, nekaj časa pa sem izgubil na progi, saj danes nismo imeli najboljših smuči. Po drugi strani pa sem tudi nekoliko utrujen, zato nisem v najboljši tekaški formi," je po dirki povedal Cisar.

Lovro Planko, bronasti mladinec z zasledovalne tekme na letošnjem SP v Lenzerhaideju, je danes Cisarjev uspeh dopolnil s sedmim mestom, višjo uvrstitev sta mu odnesla dva zgrešena strela na prvem postanku, za zmagovalcem pa je pridelal 2:06,3 zaostanka. Toni Vidmar je streljal brezhibno, a zaostal v smučini, z 2:42,0 za zmagovalcem je zasedel deveto mesto.

Trener Janez Marič "vesel kot radio"

Trener slovenske reprezentance mladincev in mlajših članov Janez Marič je bil, kot že nekajkrat v tej sezoni – Cisar je zmagal tudi na nedavni tekmi pokala IBU Junior v Nemčiji, Maričeva četa pa napreduje z velikim koraki na vseh ravneh –, "vesel kot radio", kot je zapisal na družbenem omrežju Facebook. Svetlo prihodnost napovedujejo tudi preostali Maričevi varovanci, ki so si danes prav tako zaslužili njegove čestitke.

Nase so opozorili tudi Jaša Zidar, ki je zasedel 53. mesto (+ 7:47,5/2), pa Tilen Gregorka na 59. mestu (8:18,4/4), 64. Jernej Goropečnik (9:20,7/5) in 92. Blaž Debeljak (14:08,6/10).

Po fantih so se na 12,5-kilometrski posamični tekmi pomerila dekleta, Slovenke pa niso bile tako uspešne kot njihovi kolegi. Zmagala je Avstrijka Anna Gandler (44:47,4/0), druga je bila Rusinja Amina Ivanova (+ 1:16,8/0), tretja pa Poljakinja Joanna Jakiela (1:27,5/3). Najboljša Slovenka je bila Nika Vindišar na 35. mestu (6:11,2/6), Živa Klemenčič je zasedla 42. mesto (7:53,2/6), Nina Klemenčič (15:10,8/5) 67., Tais Vozelj pa preizkušnje ni končala. Očitno je, da imajo varovanke Andreje Mali težave predvsem na strelišču.

Preberite še:

Sportal Najslajše prihranili za konec prvenstva: Lovro Planko in Alex Cisar do brona!
Alex Cisar
Sportal Alex Cisar v Nemčiji ugnal vso konkurenco
Jakov Fak
Sportal Boe najhitrejši v skupinskem startu, Fak 13.
Ne spreglejte